1939

Рокадата във ВиК- Пловдив изпревари другите градове

Точно преди една година обвързаният с ГЕРБ шеф на ВиК-Пловдив Спартак Николов бе сменен. Промяната обаче не стана нито лесно, нито бързо. За нея се заговори още в началото на август, но тя стана факт доста по-късно заради документални гафове.

Вписването на новия управител Огнян Кулишев в Агенцията по вписвания се забави заради пропуски и съответно две указания на ведомството - първо, не бе представено решение на едноличния собственик на капитала - "Български ВиК холдинг", за избор на нов управител, после пък нотариусът не беше качил документ в информационната система на Нотариалната камара.

Най-накрая новият управител - инж. Кулишев, бе представен официално на ведомствена церемония във ВиК-Пловдив в присъствието на представители на "Български ВиК холдинг" и седна в стола на Спартак Николов. Още тогава бе обявено, че инж. Кулишев е с временен договор за управление до провеждане на конкурс. До момента такъв не е обявен. 

Рокадата в Пловдив изпревари чистката в останалите ВиК дружества в страната. Около 1/3 от управителите бяха сменени в периода септември-октомври м.г. по време на служебното правителство на Стефан Янев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тоз

Тоз

04.08.2022 | 08:06

В Пловдив постоянно са в ремонти на водопроводи и всекидневно се спира водата от всяко време без предупреждение. По цял ден хората нямат вода заради некомпетентни некадърници от така нареченото ВиК.

Отговори
4 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.08.2022 | 09:18

М О Л Я з а щ о н я к о и р о м и н е с и п л а щ ат В Е Й К А с м е т к и т е

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?