Следвайте ни

Рокада в Пловдив: Огнян Кулишев сменя Спартак Николов във ВиК

viber icon

Спартак Николов ще бъде освободен от длъжността управител на ВиК-Пловдив. Поста временно заема Огнян Кулишев. Той е бивш главен инженер на водния оператор. Заемаше мястото 9 години преди да напусне през 2015-а заради несъгласие именно със Спартак Николов по приоритетите и стратегията за развитието на дружеството. 

Спартак Николов управлява ВиК-Пловдив в продължение на 7 години. През 2014-а той замени на поста днешния депутат от БСП Манол Генов и през цялото време ръководеше дружеството с над 1300 служители без заместници. Негова дясна ръка бе бившата общинска съветничка от ГЕРБ Ани Лафчиева, която също не притежава специалност, свързана с ВиК сектора. През последните години във ВиК работа започнаха и други ценни кадри на ГЕРБ в Пловдив, сред които злополучният ръководител на Транспортния проект Борислав Кръстев, бившият зам.-кмет по транспорта Златин Велев, бившият общински съветник Вихър Захов и др.  

Според информация на „Марица” тежката дума за избор на нов управител е имал Манол Генов.

Огнян Кулишев ще управлява дружеството с временен договор, а за избор на титуляр ще бъде обявен конкурс. Такъв във ВиК Пловдив не е провеждан от години, а назначенията обикновено се правеха на политически принцип.

Договорът на Спартак Николов за управление на дружеството изтече през септември миналата година. Първоначално от принципала - Министерството на регионалното развитие и благоустройството, обявиха конкурс за длъжността.  После обаче информацията за него мистериозно изчезна от сайта на МРРБ, а Николов продължи да ръководи ВиК-Пловдив. 

Документите за вписване на Огнян Кулишев като нов управител вече са подадени в Търговския регистър и рокадата на практика е факт.   

 

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (32)

Камен

Камен

20.08.2021 | 14:26

Мисля, че с този комунист, нещата, ще отидат на още по зле. Комунистите доказаха, че освен собсвения си интерес, друго не ги интерсува! От Април месец до момента само назначват шуробаджанащина, а това е толкова грозно, а за народа не си мърдат пръста!

Отговори
8 14
хахаха

хахаха

20.08.2021 | 22:48

Кажи чесно ве,до сега беше по добре а.За теб може,обаче за работниците ......

Отговори
15 2
Работник

Работник

18.08.2021 | 13:20

Ще го запомним,че за 7 години не вдигна заплатите с 1 лв, с това ще го запомним,с нищо добро.Дано толкова добро и да намери за себе си в бъдеще.

Отговори
31 2
В.  М.

В. М.

18.08.2021 | 10:30

Все идва ден когато немъчените пари присядат.

Отговори
21 1
Баречко

Баречко

18.08.2021 | 09:48

Николай Бареков публикува жесток и разобличаващ коментар за слугите на олигархията! Ето какво написа той във Фейсбук: "КОЙ е този герой СПАРТАК ЛЪВОВ? Знаете ли, че личният слуга на пловдивския олигарх и кмет Тотев се нарича ....с помпозното име ...Спартак Лъвов? Този истински Лъв и Спартак всъщност е вярното кученце на кмета и обичайно му носи пазарските торби (на снимката). Спартак Лъвов от Пловдив не е случаен слуга. Той има тежко комунистическо потекло, както всеки порядъчен гербаджия, а като шеф на ВиК Пловдив днес се разписва на 7 000 лева заплата месечно. Повече от заплатата на премиера Бойко Борисов. Няма нищо случайно, защото бащата на Спартак Лъвов - самият Лъв Николов е последният комунистически кмет на многолюдния ЖК Тракия. Да живее Спартак Лъвов Николов и да живей Тотев Мамин Ваньов! Да иляди ГЕРБ ЕООД под тепетата! Трябва да си наистина изискан и свръх богат джентълмен като Крес, за да си вземеш за домашен Любимец един Лъвов и да му плащат от общинския бюджет 15 минимални заплати месечно, а?"

Отговори
26 1
Има  възмездие

Има възмездие

17.08.2021 | 18:10

Ана Лафчиева, една некадърница облечена с власт, разплакала не един и двама, допринесла изключително много за компроментирането на партията зад която стои, пада отвисоко. Добра новина.

Отговори
34 2
някой си

някой си

17.08.2021 | 18:42

Ми какво да се очаква от една обикновена секретарка на която и се даде власт,пази боже-сляпо да прогледне

Отговори
34 1
СЪЩИЯ КАТО  СПАРТАК...ВСЕКИ С НОМЕРА СИ...

СЪЩИЯ КАТО СПАРТАК...ВСЕКИ С НОМЕРА СИ...

17.08.2021 | 10:20

ТОЗИ БИЛ ЗА СМЯНА НА ВОДОМЕРИТЕ!!!!!!!!!!! В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЯМАТ ВОДОМЕРИ С ДИСТАНЦИОННО ИЗМЕРВАНЕ ... ЗАЩОТО НЯКОЙ ПАПУ.АС ИМА ПЪЛЕН СКЛАД СЪС СТАРИ ТЪ.ПИ ВОДОМЕРИ И СЕГА ТРЯБВА ДА НИ ГИ НАБУТА И ДА ОЛАПА ПЕЧАЛБАТА И СЛЕД ИМА НЯМА НЯКОЯ ГОДИНА ДА КАЖАТ ВСИЧКИ НА ДИСТАНЦИОННИ..........АЗ НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА МИ СЕ МОТАЕ В КЪЩАТА И ДА МИ МЕРИ ВОДАТА КАТО ПРЕДИ ВОЙНАТА... .... ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ДИСТАНЦИОННИ ВОДОРЕРИ????????!!!!!!!!!!!! АЗ ЗНАМ.................. НЯМАШЕ ДИСТАНЦИОННИ И ВЪВ ВХОДА В КОЙТО ЖИВЕЯ ЗА ТОПЛА ВОДА И ОТЧИТАНЕ НА РАДИАТОРИТЕ ...НО СЛЕД ЕДИН ЖЕСТОК СКАНДАЛ СЕ "НАМЕРИ НАЧИН " СЕГА В ЦЯЛ БЛОК САМО В МОЯ АПАРТАМЕНТ ТОПЛОТО И ТОПЛАТА ВОДА СЕ МЕРЯТ ДИСЦАНЦИОННО..... ЗНАЧИ МОЖЕЛО..............

Отговори
16 5
някой си

някой си

17.08.2021 | 18:41

Ми какво да се очаква от една обикновена секретарка на която и се даде власт,пази боже-сляпо да прогледне

Отговори
25 2
Водомерчов

Водомерчов

17.08.2021 | 18:42

Има бе брато ... Виж сайта на ВиК ... Лошото е, че ги предлагат на високи цени в сравнение с обикновените и хората не могат да си позволят. Всъщност идеята е ясна, ВиК НЯМАТ полза от точно измерване, за покрият разходите за кражби. Или както се казва в народната поговорка - "Болен здрав носи" Изрядния потребител бива рекетиран и изнудван с надписани сметки , че не е осигурил присъствие за отчет на водомера по информация ЗАЛЕПЕНА на входа с бележка ... и това в 21 век, след като има 5 начина да го направят по електронен път. В същото време тези, които крадат никой не ги търси ... Надписват в ОБЩАТА вода и да се оправят хората от блока .. Ако ВиК искаха точен отчет, отдавна да са сменили водомерите както направиха с електромерите .. Тук идеята е ясна ...

Отговори
23 7
Иво

Иво

21.08.2021 | 09:55

До тук си много прав.Аз само ще допълня.Ако чисто хипотетично го направят дистанционното измерване.Тогава наистина как да обяснят липсващите сметки от махалите. Аз бях свидетел, пред мен бяха споменати сметки на двама мангасарян 2500 и 3600 лв сметки !? Кой и как се очаква да ги плати тези сметки.Всичко излиза от нашия джоб.

Отговори
7 1
Златко Попов

Златко Попов

17.08.2021 | 03:18

Мафия,мафия и мафия, това е Иван ТОТЕВ и политическа партия ГЕРБ.............МАФИЯ !!!!!!!!

Отговори
36 6
vundabaah

vundabaah

16.08.2021 | 21:50

Ако Спартак беше помислил за хората и им плащаше нормални пари щеше да има кадърни хора,който да движат сектора напред. Вместо това остави Лафчиева и Папучарков да тормозят хората да колят и бесят и да се имат за недосегаеми. Идва Видьов ден за тези зли хора

Отговори
48 2
Барабата

Барабата

16.08.2021 | 19:44

Сега се съдим с В и К имам комшии спонсори на ГЕРБ ,нямат водомери двама са и ме карат аз да им плащам водата и ГЕРБ и В иК и прокуратура и МВР ги прикрива,съд и затвор за ГЕРБ

Отговори
40 6
възмездието

възмездието

16.08.2021 | 19:29

Ано,четеш ли коментарите,буклук долен.Доста хора пострадаха от твоето сребролюбие и избиване на комплекси,но всичко има и край.Не вегън не будист да станеш,ще се мъчеш.Разбра ли Ана Лафчиева,хубавото ти иде назад.Колкото хора си разплакала,толкова по десет ще се гърчиш.

Отговори
46 1
някой си

някой си

17.08.2021 | 18:38

Ми какво да се очаква от една обикновена секретарка на която и се даде власт,пази боже-сляпо да прогледне

Отговори
18 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?