Следвайте ни

Рокада в Агенцията по храните в Пловдив: Д-р Чавдар Чавдаров е новият шеф

viber icon

Поредна рокада има в Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Пловдив. Доктор Чавдар Чавдаров е новият и.д. директор. Той пое щафетата от д-р Михаил Кръстев, който се задържа на поста само 6 месеца.

Както „Марица“ писа, за шефското място на по-предишния директор д-р Камен Янков, който се пенсионира, се спрягаха имената на д-р Чавдар Чавдаров – доскоро шеф на отдел „Контрол на храни и граничен контрол“ и д-р Георги Чавдаров от същия отдел. За голямо учудване на екипа от пловдивската дирекция обаче, бе назначен д-р Кръстев. От два дни той е върнат на старата си позиция – началник отдел „Здравеопазване на животните“.

Изкачването на д-р Чавдар Чавдар в йерархията на ОДБХ – Пловдив е прецедент в местната структура, тъй като той е хуманен лекар, а болшинството от кадрите са ветеринарни лекари, агрономи и технолози. Д-р Чавдаров е в Агенцията по храните от самото й създаване през 2011 г. Преди това е работил в РИОКОЗ Пловдив, има специалност „Хранене и диететика“.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?