49

Родното агнешко дефицит в търговската мрежа в Пловдив

В навечерието на Великден се оказа, че българското агнешко месо е дефицитна стока в големите търговски вериги в Пловдив, установи проверка на "Марица". То се доставя в ограничени количества и се разграбва аламинут. Според това дали се предлагат бут, плешка или ребра, цените варират от 19 до 21 лв./кг.

Хората зад щандовете нямат информация дали ще имат  нови доставки, а дежурният отговор е: "Проверявайте". В същото време в повечето вериги се продава замразено агнешко от Северна Македония, замразена карантия за дроб сарма и агнешки главички от Испания и Гърция, както и замразени агнешки кюфтета. За разлика от предни години, през тази няма внос на замразено агнешко от Нова Зеландия. 

За да спазят традицията, много хора си купуват месо директно от фермата, което също излиза 20 лв./кг. Друг е въпросът, че някои стопани продават нелегално. Както "Марица" писа, преди два дни в частен дом във Велинград бяха открити 53 заклани агнета и други 37 живи пред дома на стопанина, чакащи ред за "под ножа". 

Наскоро лъсна и измама в кърджалийска кланица, където бе открито 32 тона агнешко месо от Северна Македония, предлагано за българско. Цялото количество бе възбранено за продажба.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Глупости

Глупости

14.04.2023 | 13:20

Магазините са пълни с прясно агнешко, българско или вносно. Цените даже малко паднаха, защото не могат да го продадат .

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?