Следвайте ни

Родители в „Прослав“: Паркът за децата ни е сметище! Докога? СНИМКИ

viber icon

Неделя сутрин. Ужасяваща гледка посреща родителите с малки деца в парка в центъра на пловдивския квартал "Прослав". Гледката е като на сметище. Там където трябва играят малчуганите, се търкалят бирени шишета, фасове, кенчета от алкохол и безалкохолни, опаковки от храна. 

На няколко места има и парчета от счупени стъклени бутилки.

До всяка пейка се е образувало по едно мини сметище, а до кошовете, които са кът, въргалят купчини боклуци.

В шадравана, който не работи от повече от десетилетие, също има опаковки, пластмасови бутилки и кенчета.

Много от родителите, които тази сутрин се бяха запътили към парка за сутрешна игра с децата, се върнаха обратно и се отказаха при апокалиптичния вид на парка. И се питат: Докога ще е така?!

Всяка вечер в центъра на "Прослав" вилнеят тийнейджъри. Те се наливат с алкохол, вдигат врява до никое време, а гледката след тях е отвращава.

"С фасовете и бутилките може да се направи дворец", шегуват се възмутени майки.

"Това трябва да спре. Сред боклуците има хиляди зарази. Няма как да пусна детето си да играе тук", коментираха други от родителите. Всички са обединени около идеята, че паркът трябва да се почиства всеки ден и там да не бъдат допускани пияни младежи. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

trucker

trucker

30.08.2020 | 16:03

Няколко " възмутени " майки да бяха оставили цигарите си и за 10 минути с чувалче и ръкавици щяха да разчистят че да си играят малките. Със снимки преди и след почистването по щяха да привлекат вниманието на местната власт . Някой давал ли е сигнал на полицията като се съберат там по тъмно тинейджърите ? Манталитета какво държавата , какво общината прави за мен до никъде не води.

Отговори
2 0
Ани

Ани

30.08.2020 | 14:41

Кмета на Враца накара злосторниците сами да почистят, но могат да се сложат камери, да има глоби. Решение има, но желание дали има?

Отговори
1 0
Чичо

Чичо

30.08.2020 | 14:16

Сигурно някой от Търговище е дошъл да направи боклука .

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?