Следвайте ни

Родители искат 30 минути безплатен престой в Стария град

viber icon

Как да се облекчи режимът за достъп с коли до Стария град за родители и преподаватели от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Това обсъждаха участниците в организираната по инициатива на общинските съветници от „Кауза Пловдив“ Едуард Сарафян и Румяна Толова работна среща със зам.-кмета с ресор "Транспорт" Тодор Чонов.

Конкретно стана въпрос за бариерата на ул. „Съборна“. На обсъждането присъстваха представители от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, родители от ЦДГ "Майчина грижа", както и председателят на „Кауза Пловдив“ и зам.-кмет с ресор „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков.

„Изключително ни е трудно да се придвижваме пеша с малки деца до детската градина в Стария град, особено през зимния период. Намирането на парко места в района също е изключително затруднено и ние попадаме в неприятна ситуация, за да оставим децата си. Подобно е положението с достъпа до Арменското училище“, изказа недоволството си Мария Колева.

Като общински съветник  и майка на малко дете Румяна Толова предложи да се даде възможност на родителите да имат достъп, за време, достатъчно, за да оставят детето си.
„Необходимо е да се въведе система, която позволява безплатен престой в Стария град до 30 мин. За следващ започнат час, цената да се увеличава. “, коментира Толова.

От АМТИИ подкрепиха родителите, а също поискаха и увеличаване на броя на пропуските, тъй като в момента са отредени едва 10 за преподаватели.
„Да се преместят историческите артефакти, които са на паркинга. По този начин ще се освободи още пространство, а и ще се намери по-добро място да се изложат археологичните ценности “, бе предложението помощник ректора Константин Мечев.

Транспортният зам.-кмет Тодор Чонов сподели, че е запознат с проблема и че ще съдейства и на двете учебни заведения.

„Достъпът до Стария град е проблем от години. Обмисляли сме много варианти, но не можем да изберем един, който да удовлетворява всички. Затова искаме да се срещнем с всяка засегната страна, да чуем предложенията и да измислим добро решение“, каза зам.-кметът Чонов.
Въпросът остава отворен, като ще се проведе среща и с директора на ЦДГ "Майчина грижа".

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

-10

14.02.2020 | 15:55

Айде беееее, откакто съществуват детски градини все с коли са возени тия деца. Навъдиха се едни мр@хли-майки, дето 20 метра не могат да минат пеша. Скоро една ми се пенеше, че задължително било да имат 2 коли в семейството, и затова трябвало и парко място да им се пази пред блока, щото не можели да заведат децата на градина и да тичат после на работа без да закъснеят. Майка ми навремето все е закъснявала за работа, явно!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?