Следвайте ни

Родители: ДГ „Зорница“ под вода при всеки дъжд

viber icon

Дворът на пловдивска детска градина остава под вода при всеки валеж, а преминаването на родителите и децата през него се превръщало в истинско предизвикателство. До наводняването на мястото, в което малчуганите играят през деня, се стигало дори и при лек дъжд. За това сигнализират родители, чиито деца са записани в ДГ „Зорница“. Тя се намира в ж.к. Христо Ботев.

„Превръща се в езеро, което е невъзможно да се премине. Директорът казва, че няма пари, за да се направи ремонт“, жалва се Павлина Дамянова. Така след прекосяването на гьола малчуганите ставали мокри.

Причината за наводненията били високите подпочвени води, а решението - поставянето на нова отводнителна шахта. Пари за ремонта обаче от детската градина нямали. За да бъде решен проблемът Район „Южен“ трябвало да отпусне средства за реконструкция на двора на забавачката.

Това обаче можело да се случи само ако директорът на детската градина изпрати докладна. По думите на Павлина Дамянова такава до момента не била постъпвала в общината. „Директорката не желае да пусне, защото за много по-дребни неща й отказвали средства, камо ли за това. От район Южен казвали, че нямат пари“, казва Дамянова.

Родителите търсили съдействие и от ВиК, но и там ударили на камък. Водното дружество си измило ръцете под предлог, че районът се намира в двора на детска градина и не е тяхна отговорността. „От жилфонд също казват, че не извършват такива ремонти“, обяснява Павлина Дамянова.

И така прехвърляйки си топката от една на друга институция проблемът продължава да съществува, а родителите не знаят към кого да се обърнат за съдействие. „В понеделник получих докладна за проблема. Препратил съм го към голямата община и ако те отпуснат пари, ще може да се направи ремонт. Преди това не знам дали е бил подаван сигнал за проблема в ДГ „Зорница“, обясни зам.-кметът на Район „Южен“ Павел Милушев.

 

 

 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?