Следвайте ни

Родени да цапат: Почистването на "Столипиново" мисия невъзможна

От "Чистота" и КМД събират боклука от едната улица, ромите правят сметище на другата 

viber icon

Който успее да почисти едновременно всички улици в "Столипиново", е за Нобел. Хората тук са родени да цапат и никой не може да се справи с хигиената, признават управници, минали през кметството в "Източен". 

В специална акция работници от „Чистота” и машини на КМД събраха и извозиха над 200 тона боклуци от „Крайречна”и „Крайна”. Завчера обаче двете улици осъмнаха зарити с нови сметища. В същото време от ул. "Кедър", където живеят българи и роми, говорят за различен аршин при почистването. Хората тук си плащат местните данъци, за разлика от обитателите на "Крайна" и "Крайречна". При тях обаче се чистело некачествено и нередовно. 

„Фадромата идва един път в седмицата и вдига боклука, натрупан зад контейнерите. Като правят това, разриват земята, все едно копаят гроб и там се получават големи локви, които сега са пълни с мръсна вода и боклуци - всякакви твари плъзнаха от тези дупки”, разказват живеещите на „Кедър”. Твърдят, че контейнерите се изпразват 2-3 пъти в месеца.

„Живеем в кочина! Кофите са на платното, а няма оширение за тях. Вчера една косачка мина да окоси до блока и накълца тревата заедно с пластмасовите боклуци!”, обясняват на „Кедър”.

Улицата е трета категория и машините за изпразване на контейнерите идват всеки ден. За последно е минавано в четвъртък. Чисти се постоянно, а фадроми се използват заради многото отпадъци, които живеещите хвърлят зад контейнерите, обясниха от „Чистота”.

В „Столипиново“ всяка събота с челни товарачи се обира боклукът, изхвърлен извън контейнерите. Освен от жители на квартала голяма част отпадъци се изхвърлят от бусове на фирми не само от града, но и от съседни населени места.

От Общината напомнят, че сигнали за незаконно изхвърляне на боклуци се приемат на 032/675 817. Глобите за нарушители са от 300 до 1000 лв. за физически лица и от 1400 до 4000 лв. за фирми.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Всички знаем

Всички знаем

28.07.2021 | 22:43

Всички знаем, че са родени да цапат... Мете улицата и чопли слънчоглед, хвърля си боклуците където и хрумне. Столипиново е фабрика за боклук,там събиране няма. Големите европейци са тук на почивка,но не се държат като такива, защото в Европа спазват правилата,а тук не. Чистота да не им чисти,за да се научат на ред и дисциплина.

Отговори
4 1
Pete

Pete

28.07.2021 | 19:59

Много жалко, че мразена личност от WWII не ги изчисти тези червеи.

Отговори
2 1
Пулпудева Филибарска

Пулпудева Филибарска

28.07.2021 | 17:15

Лично аз видях един местен жител как изхвърли умряла овца ма пътното платно на ул. "Ландос". Викам му: -Поне я хвърли в казана бе! Той ми вика:-Ние така праЙм

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?