Следвайте ни

РИОСВ раздава чували и ръкавици за кампанията "Да изчистим България заедно"

viber icon

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) от днес започва да раздава консумативи на общините в териториалния й обхват. Екоинституцията оказва съдействие на местните власти за протичането на инициативата „Да изчистим България заедно“. Тази година денят на почистването е 14 септември, събота.

Като партньор на кампанията, организирана от bTV Media Group, Министерството на околната среда и водите предостави 3000 чувала и 6000 ръкавици на РИОСВ – Пловдив, които екоинспекцията ще раздаде на всички общини и желаещи да се включат в почистването в териториалния обхват на институцията.

Традиционно за насърчаване на общините в организирането на почиствания в рамките на кампанията те ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци за 14 и 15 септември. Събраните отпадъци от замърсените терени ще се депонират само на регионални депа, отговарящи на нормативните изисквания. За периода на кампанията от операторите на депата ще се води отчетност за постъпилите количества, а информация ще се изпраща до РИОСВ.

Инициативата „Да изчистим България заедно“ обединява гражданите, институциите, бизнеса и неправителствените организации. Тя се провежда за девета поредна година и е една от най-мащабните доброволчески инициативи у нас.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?