Следвайте ни

РИОСВ – Пловдив: Стриктно да се спазват предписанията за пожарна безопасност

viber icon

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) даде предписания на кметовете на общини – собственици на регионални депа за битови отпадъци в областта, за засилване на мерките за осигуряване на пожарна безопасност. 

За стриктно спазване на мерките, правилата и експлоатационните изисквания за депониране на отпадъци настоява екоинспекцията пред кметовете на общините Пловдив, Асеновград и Карлово.

Изискано е да  подсигурят достатъчно количество земни маси за запръстяване, както и вода за извършване на оросяване на територията на депата и прилежащите територии с цел намаляване на  нежеланите произшествия и аварии. Предписано е и да се предприеме своевременно почистване от сухи храсти и треви. При евентуално възникване на пожар незабавно трябва да бъдат уведомени компетентните структури на ПБЗН, телефон 112 и екоинспекцията.

Действията на РИОСВ-Пловдив са продиктувани от екстремните метеорологични условия – дълготрайните суши и високи дневни и нощни температури, създаващи предпоставки за възникване и бързо разпространение на пожари, както и прогнозите пожароопасната ситуация да продължи и в следващите дни. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?