49
Следвайте ни

РИОСВ Пловдив предлага изцяло е-услуги за граждани и бизнес

viber icon

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/– Пловдив, бе от първите институции, които въведоха електронен документооборот и електронни административни услуги. Във връзка с продължаващата епидемична обстановка в страната от РИОСВ - Пловдив приканват гражданите и представителите на бизнеса да се възползват пълноценно от предлаганите електронни услуги.

В секция „Административни услуги“  в сайта на регионалната екоинспекция има връзка към Единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни услуги, където е публикувана подробна информация за предоставяните електронни услуги. За всяка една от тях е разработена информация с описание какво представлява услугата, правното основание, на което се предоставя, стъпките, които се следват за заявяването ѝ, таксите и сроковете за предоставяне. Към съответната услуга са публикувани и  образци на формуляри, които могат да бъдат изтеглени от потребителите.

Екоинспекцията въведе и допълнителни мерки за ограничаване необходимостта от физическо присъствие в офисите на институцията при предоставяне на административни услуги. Те са въведени в институциите с цел да се  осигури възможност за изцяло безхартиен документооборот, като по този начин се спестява време и се намалява рискът за здравето. Обслужването на гражданите и фирмите може да се осъществява по електронен път чрез официалните електронни пощи на инспекцията: [email protected], както и чрез Системата за сигурно електронно връчване.

РИОСВ – Пловдив предлага чрез сайта си и уеб-базиран модул „Деловодна справка“, чрез който е достъпна проверка за статуса на преписки по заявените административни услуги. Уеб-деловодната справка е ефикасно средство за предоставяне на навременна информация на гражданите за резултата на обработка на документите им. Всеки клиент, подал заявление за административна услуга (както по електронен, така и по административен път) получава входящ номер, персонален код и линк за достъп, чрез които би могъл да проследи статуса на документа в администрацията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?