Следвайте ни

РИОСВ – Пловдив посрещнаха деца и студенти в Информационния си център

viber icon

Тридесет петгодишни малчугани и техните учителки от ДГ „Слънце“ препълниха Информационния център на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив  (РИОСВ), а екоексперти проведоха открит урок пред тях. Целта на заниманието беше да се привлече вниманието на децата от най-ранна възраст върху природата, биоразнообразието и опазването им. 

Децата изпитаха вълнение от тематичната приказка, която чуха и се вдъхновиха при решаването на поставените им екологични задачи, съобразени с тяхната възраст. Впечатлиха се от снимки на защитени видове животни, а срещата приключи с наблюдение на живо на малки корморани и зеленоглави патици край река Марица. Експертите призоваха малчуганите да се грижат за околната среда и да приобщят своите родители и приятели в каузата за съхраняването й. За благодарност мъниците подариха авторски картини – всяка една от тях със собствен впечатляващ поглед към природата.

По-късно същия ден в Инфоцентъра на екоинспекцията се проведе и дискусия с второкурсници от специалност „Екология и опазване на околната среда“ в Аграрен университет - Пловдив относно прилагането на екологичното законодателство, функциите и дейността на РИОСВ и предизвикателствата пред институцията. Водещи експерти споделиха своя опит по отношение на биоразнообразието, управлението на защитените територии и зони, превантивната и контролната дейност и отговаряха на въпросите на бъдещите еколози.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?