Следвайте ни

РИОСВ - Пловдив - ковачница за ценни кадри

viber icon

Шанс за шеметна кариера получава всеки преминал през етажите и кабинетите на РИОСВ-Пловдив. Примери за това в града ни има много. Един от тях е бившият кмет на район "Северен" Ральо Ралев.

Малцина знаят, че преди да седне на кметския стол, управникът е работил в инспекцията, следяща за спазване на законите за опазване на околната среда. Случайно или не, Ралев и друг успешен кадър - Тамер Бейсимов, първо са колеги, а след това се оказват и съсобственици на атрактивен имот.  

Ралев е роден на 9 август 1976 година в Тополовград. Завършил е Университета по химически технологии в Бургас със специалност инженер-химик. Работил е 6,5 г. в РИОСВ-Пловдив като старши експерт и 3 г. като главен инспектор в РЗИ.

През 2011 година бе избран за кмет на район "Северен" и управлява района до лятото на 2019 година, когато със зрелищна полицейска акция бе арестуван. Това стана, след като строителният предприемач Здравко Ангелов обвини кмета и сочения за негов помагач бивш тв бос Иван Делевски, че са му поискали 60 000 лева рушвет, за да може да реализира проект за кооперация в пловдивския район "Северен".

През "златния стол" на екоинспекцията премина и сегашният зам.-кмет на Община Асеновград Тамер Бейсимов, който по-рано бе шеф на общинско звено "Паркинги и гаражи" в същата община. Към онзи момент Бейсимов имаше цял мандат като главен секретар на Министерството на околната среда и водите (2005 - 2009), когато министър бе Джевдет Чакъров.  

През 2014 г. мястото на Бейсимов зае главният еколог на Община Пловдив доц. д-р Стефан Шилев, човек от приятелския кръг на Иван Тотев. Той прекара най-дълго на ветровития пост - цели пет години. Преди това бе шеф на отдел "Екология" в Общината.

Член е на ГЕРБ, през 2014 г. бе кандидат за евродепутат от същата партия. 

Тези дни обаче новият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро се раздели с доц. Шилев.  Доц. Шилев се връща в Аграрния университет, където не е спирал да преподава. 

Проверка на "Марица" установи наскоро, че доскорошният директор на РИОСВ, който беше номиниран за кмет на Пловдив на партийното събрание на ГЕРБ в "Южен", получава по-голяма заплата от тази на градоначалника. 

Доц. Шилев е декларирал 24 090 лева годишен доход от заплатите си като държавен служител за 2018 година. Отделно от това обаче той е описал и доходи от трудови правоотношения, извън вече посочените, в размер на 22 000 лева. Той от години чете лекции в Аграрния университет и вероятно приходите са оттам. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Коват,та подковават

Коват,та подковават

07.02.2020 | 18:51

Шеметна не,ами чак шемети..главозамаяни,алчни,нагли,бездарни и с чувство на безнаказаност,че и на вечност..всичките реват колко несправедливо са ощетени,наказани..жертви го играят..Ральо(ча чак и с агитка беше),Шилев,ОП-та,ВИК...все велики калинки,слугинаж на Маминия...хайде...по пързалката!!!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?