1553
Следвайте ни

Рибарите нагазиха в ледената река - сънуват алай СНИМКИ

viber icon

Риболовът на река Марица се превърна в почти екстремално занимание след като част от бреговете на реката продължават да са залети от високите води. 

Няколко заклети рибари обуха гумени ботуши и нагазиха в ледената река между Железния мост и този на УХТ.

Тази дни ударите са с маришки алай, който почти не кълве до обяд. След обяд започва да пълни кофите на рибарите. Старите майстори знаят, че в отсечката между Железния мост и моста на Панаира зимно време се лови много от тази сладководна риба.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Риба

Риба

16.01.2022 | 21:10

Това не е лошо. пазя спомени как се продаваше риба от Марица и жабешки бутчета-морски падпъдъци така им казваха, това ставаше на капитан Райчо в началото на градинката и на Шести Септември казваще се Ортамезар срещу бившата баня, имаше и други места но там ставаше всеки ден, нямаше касови апарати и интересно и Хеи не ги закачаше.

Отговори
0 0
пффф

пффф

15.01.2022 | 17:05

"Алай"= на български "Скобар". Откъде "Алай"..? Турцизми... като и "Тптата..." ... все с турски имена... то и "тп" не е българско...

Отговори
6 1
Mимето

Mимето

15.01.2022 | 16:59

Маришката има много кокали ама пък е вкуснаааа

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?