46

Резил! Градският подлез в Пловдив стана сметище

От "Чистота" увериха, че ще изчистят боклука, а утре ще го мият

Пешеходният подлез на Цариградско шосе при кръстовището с ул. „Ландос” е превърнат в безобразно сметище, видя репортерът.

Огромни купища отпадъци са струпани до стълбището от страната на „Столипиново” . Зловоние се носи около подземното съоръжение, а минувачите коментират, че вероятно обитателите на съседния квартал са решили по лесен начин да се отървават от тонове боклук, като го изхвърлят в подлеза. 

От общинското предприятие „Чистота” реагираха незабавно на сигнала на „Марица”. Буквално за броени минути екипът на „Чистота” установи, че наистина в подлеза се е образувало сметище. „Пешеходното пространство ще бъде почистено, а утре ще го измием”, увериха от предприятието. 

Подлезът отдавна не се използва от пешеходци. Те предпочитат да пресичат през булеварда, благодарение на това, че има светофарна уредба.

Стълбите са с изронен бетон, осветление няма, но и опитите да бъде монтирано, завършват с фиаско, защото почти веднага всичко, което е направено, се руши и се разбива, а инсталациите се крадат. 

Кметът на район "Източен" Иван Стоянов има идея да монтира видеокамери, но няма гаранция, че те ще оцелеят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Ко шъ видите

Ко шъ видите

30.06.2022 | 02:11

Кой видя гусния подлез?

Отговори
2 0
Ко шъ кажете

Ко шъ кажете

29.06.2022 | 20:38

Със лаййййййната прогонихме чифутите от центъра на града Они фанаха яката и към гората Остава и от там да ги изгоним От сарайте им Я имам списък на чифутски имения Ко шъ кажете

Отговори
1 0
Ваниньо Лапачос Тониньо

Ваниньо Лапачос Тониньо

29.06.2022 | 20:28

Нали тук няма продажба на терени и комисионни.Няма лапане, сиреч.Кво им пука за един подлез.И аз бях същия, че и по-нагъл и безхаберен

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?