Следвайте ни

Рейсовете от Пловдив с ново разписание, по улиците няма жив човек СНИМКИ

viber icon

Автобусите за София, Пазарджик и останалите градове са намалени заради липса на пътници и ограниченията за вход и изход от областните центрове, въведени по разпореждането на Националния кризисен щаб.

От Пловдив от автогара Юг тръгват по 3, 4, 5 рейса на ден по междуградските маршрути, предупредиха  от бюрото. В автобусите пътуват по 4 - 5-ма пътници, тъй като за да излезеш, трябва да представиш декларация на КПП.

Отменени са рейсовете в късните часове на деня.

 

Променени са разписанията и на автогара "Родопи" за Храбрино, Куклен, Марково, Карлово и другите населени места.  За Марково няма автобуси в 17,30 ч., в 20 ч., 21 и 22,30 часа. Вместо в 20 часа рейсът тръгва в 20,30 , а вместо в 21 - в 21, 30 часа.

Взели сме служебна бележка и чакаме  да дойде автобусът, казаха двамата пътници, тръгнали за Марково от спирката на "Била" на ул. "Димитър Талев". На КПП-то до Овощарския институт проверяват дали пътниците имат документ, за да напуснат Пловдив.

 

 

В 9 часа сутринта, когато в обичайното време народът масово се изнася от града към Родопите, а оттам идват да пазаруват и на разходка, ул. "Димитър Талев" е  чисто празна. По една, две случайни коли минават покрай Овощарския институт към Околовръстното и обратно - към града.

Пред вратите на супермаркет "Била" в 8,30 часа бяха се събрали не повече от петима възрастни - всички до един с маски и на три метра разстояние един от друг.  Оказа се, че магазинът отваря в 9 часа, затова се наложи да изчакаме, обясни кротко беловласа жена.

 

 

Още по-рано работник на "Чистота", облечен със защитен гащеризон, мина по спирките, за да ги напръска с дезинфектанти.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?