71

Рейсаджия в Пловдив хока пътници, говорели по телефона

"Като се наговориш, ще те таксувам!", казва шофьорът

Шофьор на автобус от градския транспорт втрещи пловдивчани с поведението си. В редакцията ни постъпиха два сигнала от пътници за арогантно поведение на рейсаджия по линия номер 15.

В четвъртък 40-годишен пловдивчанин се качил в автобуса от спирката на Хирургиите, в посока Панаира. "Говорех по телефона докато чаках рейса. Работата ми е свързана с постоянни бизнес разговори. Нито говоря високо, нито нищо. Качих се, подадох левче на шофьора, който е и кондуктор. Той ми отвърна:"Аман от вашите телефони. Като се наговориш, ще те таксувам!". Направо останах гръмнат. Извиних се на човека, с който говорих. Таксувах се и като слязох си продължих разговора. Сигурно е дразнещо някой да ти дудне на главата, ама не съм от тези", разказа той.

На същия шофьор попаднала и млада пловдивчанка на следващия ден. Той и заявил, че го боли главата от такива като нея. Двамата влезли в спор. Момичето обяснило, че детето й е болно и говори с бабата, за да провери как е." Хич не ме интересува, ще си говориш у вас", отсякъл рейсаджията. Пловдивчанката не негодува от забележката, а от грубостта. "Ако не му добре или пък много преди мен са му говорили по телефона на главата, може да каже нормално, а не да се държи като  простак", убедена е тя. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
някой

някой

30.01.2022 | 17:48

и каква е тази работа гдето требе постоянно да говориш? Много ми е интересно. Този сигурно и на зъболекар като ходи ще обвини доктора, че е еди си какъв....

Отговори
2 0
Иванова

Иванова

29.01.2022 | 21:37

Странно. Всеки ден пътувам до Прослав с автобуси от линия 15 от 2016 година до днес. С чиста съвест мога да кажа, че шофьорите по тази линия са едни и същи обикновено и са приятни и внимателни. Не можем само да имаме претенции към тях. Съжалявам, но да се качиш в автобуса говорейки по телефона да подадеш парите за билета на шофьора и да продължаваш да си говориш, да го игнорираш, сякаш не съществува е обидно за шофьора и показва ниската култура и липсата на възпитание у този, който говори, но има претенции да го уважават. Ако Вие се усмихнеш на шофьора, бъдете сигурни, че и той ще направи. Това, което е вярно е, че хигиената в автобусите е под всякаква критика.

Отговори
6 0
Пътничка

Пътничка

29.01.2022 | 17:16

Ами то и аз не към от тези, които много говорят по телефона, ама ако аз говоря 5 мин. , и друг 5 мин., и следващия, който се качи...значи, шофьорът през цялата си смяна слуша телефонни разговори.Нека бъдем толерантни един към друг

Отговори
10 1
876322

876322

29.01.2022 | 14:26

Абсолютно е прав,че не е добре да се лафи по телефона. Друг е въпроса как го казва. Много е дразнещо да се слушат разговорите на висок тон . Като слезеш,ще говориш. Другото е невъзпитание и п ростотия.

Отговори
19 0
Ясенка

Ясенка

29.01.2022 | 13:23

Този с мед да го намажеш. По линията на деватката има два автобуса, от тези-недъгавите. Хем са малки, хем са мръсни, хем шофьорите пушат и вътре не се диша….

Отговори
10 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?