71
Следвайте ни

Рейс с два номера вбеси шофьор и пътници в Пловдив

viber icon

Рейс с два различни номера изнерви шофьор и чакащите по спирките в съботната сутрин пътници, видя репортер на "Марица". Малко след 8 часа от последна спирка в пловдивския квартал "Прослав" потегли автобус от градския транспорт. Предвид, че са чакали дълго да се появи някакъв рейс, висящите на спирките впериха поглед към предното стъкло, за да видят номера на колата. Там обаче ги очакваше изненада. Бяха залепени два принтирани листа, но с различни номера. Отляво 222, а вдясно до него - 15. 


Тъй като курсовете им са съвършено различни, хората питаха шофьора кой от двата маршрута изпълнява всъщност. Той отговори - 222. "Заблуждавате хората така!", каза пътничка, докато се качва. Седналият зад волана на тежкото возило не реагира, но в следващите минути се изнерви. Причината - на всяка следваща спирка получаваше един и същи въпрос по няколко пъти - "15 или 222 е това?".  Той казваше с досада и хлопваше вратата. 

Със сигурност това упражнение ще продължи цял ден, с изключение на спирките, където минава само едната линия и няма как да настъпи объркване. А решението е просто - едната хартиена табела да се махне. 

Слизайки от рейса обаче, репортер на "Марица" видя, че по страничните стъкла на колата са залепени няколко листа с номер 15, което допълва обърквацията на чакащите по спирките. 
Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ОСМАН БЕГ

ОСМАН БЕГ

11.12.2021 | 14:29

ТОВА ОНЯ БЯЛ АВТОБУС ЛИ Е? :) ОТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА :)

Отговори
8 2
Двойно ми е Тотев

Двойно ми е Тотев

11.12.2021 | 13:48

Ми те автобусите са като тяхните собственници всичко им е двойно, двойни субсидии за двойно по малки автобуси за двойно намалени линии, за двойно понижено качество на услугата, за двойно по малко изминати километри....! А за да се скучва това сигурно плащат и двойно по големи комисионни! Затова и гаранциите им за откраднатите пари от дотации са двадесет хиляди лв!

Отговори
20 4
Прост

Прост

11.12.2021 | 13:34

Тоя шофьор е като репортерите на Марица. Пишат за автобус 15/222, но качват снимка на 6 и 66

Отговори
20 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?