Ревизоро: Шефката на Басейнова в Пловдив вероятно е арестувана заради незаконни сондажи

Шефката на Басейнова дирекция-Пловдив Цветелина Кънева е арестувана заради незаконни сондажи. За тях са давани предписания да се закрият, но не са ги закрили. Това каза в Благоевград министърът на околната среда и водите – Емил Димитров-Ревизоро, който откри нов посетителски информационен център на Национален парк „Рила”.
Така Ревизоро потвърди новината на "Марица" коя е основната причина Кънева да бъде изведена с белезници от кабинета си тази сутрин. 

Маскирани и въоръжени полицаи обсадиха сградата на ведомството на ул. „Янко Сакъзов“ 35 и започнаха претърсвания, изземвания и арести.  

Още през декември 2018 г. в собствено разследване “Марица“ оповести факти за сондажа на Захарния комбинат и опасността от екологично замърсяване от отпадните води на предприятието.

Във връзка с ареста в Пловдив министър Емил Димитров предупреди, че предстоят мащабни проверки на незаконни сондажи и в Пиринско и в страната.

„Незаконните сондажи са проблем в цялата страна. Има го и във вашия район, има няколко такива случаи, в които дупчат на воля и си правят сондажи. Даже председателите на Общинските съвети се хвалят как еди кои си предприятия си направили сондаж. Без да осъзнават, че утре ще ги опишем и първо ще ги глобим, а после ще ги затворим”, каза още Димитров.

 Министърът коментира и незаконните сметища, като обясни,че много кметове знаят за проблема, но си затварят очите.

И даде за пример сметищата в Дупница. Там проблемът е следният – софийските отпадъци се горят в завода в Дупница, преди да се спре това, а на Дупница отпадъците се карат в Костинброд. Аз като катаджия ли да съм на магистралата и да кажа софийските назад, а дупнишките напред. Така е уреден въпросът с регионалните депа, отпадъците се събират и отиват на едно определено място.

Всички от Дупница трябва да отидат в Костинброд. И понеже им е скъпо, си правят депа, кметът се прави на разсеян. И след това къде е държавата, елате, медии, снимайте. Аз ли натрупах гуми под моста, че да са запали, аз ли трябва да пиша на израелски и какви ли не компании да дойдат и да си изчистят отпадъците, каза още екоминистърът.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?