Следвайте ни

Ревизоро: Даваме на НАП дълговете на ВиК за вода

viber icon

 

Кандидатите да инвестират в проекта "Въча" гледат под лупа дейността на водния оператор, който ще е основен клиент на бъдещия концесионер на каскадата

 

ВиК-Пловдив ще издължи до стотинка парите, които дължи на Басейнова дирекция за водата, която добива от водосбора на Марица. Държавното дружество редовно трупа борчове, като към началото на годината задълженията надхвърляха 3,5 млн. лева. 

"Разпоредил съм да се ограничи опрощаването на суми или отлагането на плащания. Ако имаш дългове, се оправяш с НАП, независимо дали си частна, или държавна фирма. Много хора са недоволни, но това е ситуацията. Не бягам от отговорност, че дълги години МОСВ не е проявявала настоятелност да си събере тези пари, и ще направя всичко възможно това да не се повтаря", заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на посещението си в Пловдив вчера. 

Той коментира и важността на проекта за осигуряване на чиста вода от каскадата "Въча". Според министъра реализацията на идеята ще реши проблема на Пловдив и района за 50 години напред. 

Кандидатите да реализират проекта "Въча" обаче гледат под лупа дейността на ВиК, което ще е основен клиент на бъдещия концесионер на каскадата. Това, че водният оператор бави плащанията, е лош знак към инвеститорите. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Попов

Попов

15.07.2020 | 15:13

Басейнова дирекция - това е една безмислена структура и нищо повече....26 бр. са в БГ..- за какви пари става дума - ????? - от левия в десния джоб на държавата.... Знаете ли още КОЛКО БЕЗМИСЛЕНИ СТРУКТУРИ има в държавата...Това е резил и безобразие ....

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?