1553

Рев на мотори и сексапил: Рокерки обраха точките с шествие в Пловдив СНИМКИ

Рев на мотори, мирис на бензин и сексапил превзеха Пловдив в съботния ден, видя репортер на "Марица". Причина са жените мотористи и непрестанната им борба с информираността за рака на гърдата и нуждата от навременни мерки и профилактика. 

Мотосъбитието, което се осъществява за трета поредна година, се проведе на Гребната база. Още в 10 часа сутринта там отвориха врати мобилна линейка за безплатни прегледи с мамографски апарат и консултации със специалист-мамолог, както и благотворителен базар. Каузата, за която се събират средства, е закупуване на мобилен мамограф/ехограф. Апаратът ще бъде предоставен за ползване в мобилна линейка.Пловдивчани, които се чувстват съпричастни към благородното дело, имаха възможност да дарят средства на място чрез закупуване на стоки от базара и чрез дарения в поставената от брандирана кутия. Който не е успял да участва в мото събитието, може да даде своя принос и по банковата сметка на Сдружението на Жените Мотористи "Lady Bikers MPowered": BG50RZBB91551012127436.


 
В 13 часа бе поставено началото на почетно мотошествие на жените мотористи и техни приятели от  мотоклубове. Обединени от каузата, всички те се отправиха на обиколка из булевардите на града, която завърши отново в началната си точка, а именно Гребната база.

Мощният рев на мотори предизвика любопитството на пловдивчани, които се спираха да погледат шествието, да окажат подкрепа, дори и само мислено, или пък смело да помечтаят и те да изпитат адреналина, скачайки върху мотора. 

Благодарение на мотористките и техните приятели, градът спря за 6 часа, а хората се фокусираха върху проблема с рака на гърдата, върху нуждата да се премахнат табутата и да се осъществява навременна грижа в борбата срещу коварната болест. снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?