Следвайте ни

Ресурсният център с нови съоръжения за деца със специални образователни потребности

viber icon

Нови съоръжения за по-лесна работа за деца със специални образователни потребности представи Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование РЦПППО. Те включват обновен кабинет за рехабилитация, специална люлка, зала по психориторика, чиято идея е чрез движение да се стигне до творчество и мисъл. Центърът е закупил нови модули за двигателна активност. Поръчано е и ново съоръжение с три модула, двигателни предизвикателства, басейн с топки и други.

На представянето присъстваха началникът на РУО Иванка Киркова, зам.-кметът на район „Източен“ Ерол Садъков, председателят на строителната камара Пламен Иванов, представителят на Агенцията за хората с увреждания за централен и южен район Марина Синджирлиева, зам.-началникът на инспектората Марияна Симеонова, ресорният инспектор Вакрилова, Златина Стаматова и други. 

Приобщаващото образование цели всеки да има право на равен шанс – за образование, за развитие, шанс да бъде щастлив. Министерството на образованието дава този шанс вече 15 години за децата със специални образователни потребности. От известно време искахме да им дадем шанс освен за включване в обучението, за включване и в игри. Новата люлка, както и голяма част от оборудването в терапевтичните кабинети, дават възможност за учене чрез игра“, каза д-р Катя Стоилова – директор на РЦПППО.

Тя допълни, че през лятото екипът на центъра е нарисувал няколко игри в двора, които да се използват не само децата от центъра, но и за останалите от квартала. 

РЦПППО се е включил в онлайн обучението почти веднага. Успехите в този специфичен метод на обучение, директорката дължи на професионалния колектив, с когото работи. 35% от педагозите и специалистите са с по две-три образования, всички са с магистърски степени. Към момента родители на над 100 деца са изявили желание да бъдат в присъствена форма. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?