25
Следвайте ни

Ресторантьори на протест, затварят заведения в Хасково  

viber icon

Ресторантьори в Хасково затварят днес заведенията и излизат на протест срещу мерките, които ги оставят без работа. От 15 до 18 ч. много от заведенията няма да работят , а собствениците и заетите в тях ще се съберат  на пл. „Свобода“. Такива протести днес ще има и в други градове на страната. 

От понеделник, когато влезе в сила зеления сертификат, заведенията са  почти празни. Оборотите паднаха драстично, клиентите се броят на пръсти. Нощните заведения отдавна съкратиха персонала си, хората са без работа с кредити и семейства.

От бранша настояват мерките да отпаднат или да получат компенсации. 

В заведенията със сертификат, а в държавните институции без.  Това е несправедливо и  излизаме на протест, като се надяваме и клиентите да ни подкрепят, заявиха от БХРА.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ели

Ели

28.10.2021 | 15:52

Хора остават без доходи! Представете си го! Да, в цяла Европа се налагат мерки, но се и дава помощ за бизнеса, дори за художниците на свободна практика! При 20% ваксинирани, как да се очаква оборот. Стигаме до мнителността на народа ни, до недоверието, до даването на трибуна на всякакви специалисти, до невежеството и конспирациите, до загубеното ценно време и сега - изведнъж, хайде - хората да се оправят сами. Години труд, влагане на средства, осигуровки, високи наеми, сметки за ток и т.н. притеснения всякакви и накрая - не ни трябвате! Не завиждайте на хората, които са в този нелек бизнес, не ги укорявайте, подкрепете ги, осъзнайте, че и този бизнес ни носи малко поне радостни преживявания в този труден живот!

Отговори
2 0
Василев

Василев

28.10.2021 | 09:40

Добре какво правим? Ще има мерки, така е по целият свят.И тези мерки,включващи комплекс от мероприятия дадоха резултат. Тук управляващите през т.н."преход" докараха хората да не вярват на никого и да се съмнявам във всичко.Това е резултата .Натрупван във времето,с години.Разбирам ги,но не ги оправдавам. Лично мнение.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?