Реститути посегнаха към дом за сираци

Фамилия Гюлеметови искат 100 бона обезщетение

Реститути от Брацигово поискаха обезщетение от държавата за това, че върху бащиния им имот е построен домът за деца, лишени от родителска грижа "Методи Шаторов". Съдебната сага започва през 1994 година, когато фамилия Гюлеметови внася иск за 100 хиляди лева пред Пазарджишкия съд. Те твърдят, че на земята, където сега е домът, преди години е била фабриката на техния баща. Докато делото се влачи по инстанциите обаче, претенции за имота предявява и община Брацигово.

Преди дни съдът се произнесе окончателно, че парцелът, за който Гюлеметови претендират, е общински. Експертиза от специалисти пък доказа, че имотът, който фамилията е владяла навремето, няма нищо общо със сегашния. Върху въпросната земя освен дом за сираци, има построени и работилници. Последното заседание по реститутското дело бе преди дни, но се отложи заради неявяването на част от наследниците. От съда обясниха, че им е трудно да ги призоват, тъй като са много и живеят в различни населени места.

РАЗВРЪЗКАТА

Очаква се съдът да отхвърли претенциите на реститутите. Дори и искът им да бъде уважен обаче, те ще получат общо 100 лева заради деноминацията на лева, извършена по времето на Иван Костов.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?