71
Следвайте ни

Рестарт на делото за парка до хотел „Санкт Петербург”

viber icon

ВАС върна спора за WC в пловдивския Окръжен съд

Съдебната сага за запазването на парка до хотел „Санкт Петербург” няма да приключи скоро. Едно от делата, които се водят за зелената площ, е за собствеността на старата и затворена тоалетна, която попада в частния терен.  Административният съд беше отменил  мълчаливия отказ  на Община Пловдив за премахването  на WC-то, но с решение на ВАС, взето тези дни, делото е върнато в пловдивския съд за ново разглеждане.

Причината за отказа на Общината беше, че тоалетната е включена в градския кадастър допълнително, след като от сдружението „Да спасим парка до хотел "Санкт Петербург” настояха да се намерят архивни документи за постройката на общинското предприятие „Чистота”.

По-голямата част от парка с площ 16 дка е собственост на  фирма "Парадайс Гардън Резидънс“,  която <210> беше продадена от бизнесмена Георги Гергов. Съответно собственикът искаше тоалетната да бъде премахната с мотив, че тя от години не се използва и вече е напълно непригодна. Инвеститорът има намерението да строи и е внесъл заявлението отдавна, още в средата на 2019 година, но в Общината са го оставили без отговор. Затова собствениците обжалвали мълчалия отказ пред  Административен съд - Пловдив и спечелиха спора. 

На свой ред Общината е обжалвала пред ВАС, който върна делото обратно в Пловдив с мотив, че има процесуални нарушения.

 В сдружението считат, че наличието на общинската собственост, тоест тоалетната, в парка ще спаси зелената площ от застрояване, за което се бори частният предприемач. Преди две години с тази цел в Общината беше променен и подробен устройствен план на тази територия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?