Следвайте ни

Решено! Заведенията в Пловдив без такси до края на май

viber icon

Местният парламент в Пловдив направи нов жест към бизнеса, който пострада най-много от ковид пандемията.

Общинските наематели, чиито заведения са затворени заради противоепидемичните мерки няма да заплащат  такси за тротоарно право до 31 май. Решението на Общинския съвет беше гласувано днес след дебати до кога да важи облекчението. 

Предложението на общинската администрация беше  наемателите да не плащат за февруари, но независимият общински съветник Слави Георгиев поиска срокът да се удължи до края на май. Йордан Василев от БСП предложи още по-голяма преференция- направо до края на годината, но мнозинството отхвърли идеята.

Подкрепяме ресторантьорите, защото техният бранш беше един от най-потърпевшите по време на ковид кризата“, коментира кметът Здравко Димитров. Той припомни, че миналата година по негова инициатива Община Пловдив бе първата, която предприе мерки за облекчаване на малкия и дребния бизнес. За изминалата 2020 година собствениците на заведения са плащали такса „тротоарно право“ само четири месеца и половина.

Миналата година с тази мярка общината е спестила на ресторантьорите 800 000 лв., а тази година, по същата мярка до края на май, ще опрости още 550 хиляди лв.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Българин

Българин

23.02.2021 | 11:48

Има много по-важни проблеми в момента

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?