Следвайте ни

Решено: Вдигат многоетажен паркинг до хотел "Лайпциг"

viber icon

Управляващото мнозинство в Общинския съвет прие предложението на зам.-кмета по културата Александър Държиков да бъде изграден многоетажен паркинг на ул. „Любен Каравелов“ № 5. Съоръжението ще се строи на мястото на сградата на Медицински център 6. Решението бе взето въпреки съпротивата на опозицията. Така се даде старт на процедурата за открит конкурс за изграждане на паркинга.

От администрацията се аргументираха с факта, че oбщината е притисната заради липса на паркинги в центъра. Бяха припомнени полемиките преди няколко години за изграждането на паркинг под Цар-Симеоновата градина, което не стана заради силната гражданска съпротива.

Слави Георгиев от групата на Патриотичния фронт каза, че няма нужда от подобен паркинг, тъй като в близост бил този на голям търговски обект, в който престоят за час е безплатен, а всеки следващ струвал 1 лв. От администрацията поясниха, че обявява само процедура за провеждане на конкурс, а това не е гаранция, че паркинг ще има. Държиков настоя, че съоръжението е необходимо, защото наоколо са общинската данъчна служба, Домът на културата, Летният театър, кино „Космос“ и други важни обекти, които един бъдещ паркинг можел да обслужва. В крайна сметка предложението му се прие.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?