71
Следвайте ни

Решено: Търговците се връщат в подлеза на аптека “Марица”

viber icon

Съветниците от ГЕРБ пак за малко не подложиха динена кора на кмета Здравко Димитров

 

Търговците се връщат в подлеза на аптека “Марица”. Магазините, които пустеят вече няколко години, ще бъдат отдадени на търг под наем за 5 години. 

Решението беше взето днес на сесията, след като кметът Здравко Димитров го внесе за гласуване повторно.

На предишната сесия на Общинския съвет предложението не беше одобрено. Не го подкрепи и най- голямата група на ГЕРБ, въпреки че с търговията подлезът ще се поддържа по- добре, а  наемателите ще внасят в бюджета пари.

Този път предложението мина на ръба на кворума - с 26 гласа. Останалите съветници не го подкрепиха, включително и част от съветниците от ГЕРБ.

Запитан защо се е  въздържал, Ангел Славов от ГЕРБ лаконично рече: “Има районен кмет”, визирайки кмета на “Централен” Георги Стаменов.

Идеята на Стаменов е подлезът да се превърне в арт пространство, след реконструкция. 

Д-р Веселка Христамян от Демократична България обясни, че групата не е подкрепила отдаването на магазините под наем, защото  в подлеза най-напред трябва да се направи ремонт. Тя напомни, че при силните дъждове подземното пространство под бул. "Шести септември" се наводнява. "В противен случай извиваме на търговците ръце - сами да си спасяват стоката", счита д-р Христамян.

“Много съм доволен. Добре е, че в Общинския съвет има разумни хора”, коментира Запрян Тодоров, директор на “Общински пазари”. Подлезът е предоставен за стопанисване на предприятието.

Според  Запрян Тодоров в близко време не може да се очакват милиони левове за реконструкцията на подлеза, а от търговците общината ще има приходи в бюджета. От бранша има интерес към 14- те магазина в подлеза в центъра на Пловдив.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

илиев

илиев

21.12.2021 | 15:45

Да принуждаваш хората да си изкарват хляба във влага и вечно на изкуствено осветление е геноцид. Освободете и използувайте подлезите по предназначение. Устройте търговски площи на открито на въздух и естествена светлина.Мислете за здравето ни.

Отговори
2 3
Никой не принуждава ...никого !!!

Никой не принуждава ...никого !!!

21.12.2021 | 16:28

В голяма заблуда си .. теб кой те принуждава !!!

Отговори
2 1
мхм

мхм

21.12.2021 | 12:16

А защо уродите ги махнаха и подлеза заприлича на клоаката на Тотев?

Отговори
6 2
Отговор

Отговор

21.12.2021 | 14:52

Защото така им беше наредил Тотев ...но това вече е минало ! Освен ГЕРБ в Общинския съвет има разумни и мислещи хора !

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?