Следвайте ни

 Решено е! Няма да има 5 G антена в село Марково

Ще се търси компромисно решение относно мястото на съоръжението

viber icon

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов инициира среща срещу изграждането на приемо-предавателна станция за 5G мрежа в село Марково. На нея присъстваха кметът на селото Десислава Терзиева и работна група на мобилния оператор.

До срещата се стигна след като 9 села от родопската яка се обединиха и възстанаха срещу изграждането на приемо-предавателната станция в Стопанския двор, между къщите.

 „Ние не сме срещу новите технологии, но на първо място са хората от населеното място, техните искания и притеснения”, заяви кметът Михайлов.Той каза, че община „Родопи” се ангажира да предложи подходящо място, осигуряващо спокойствие на хората. 

„Ще търсим компромисно решение относно мястото на съоръжението, което да е на безопасно отстояние, а същевременно да обезпечи изискванията на клиентите на мобилния оператор”, категоричен е Михайлов.

Зад искането на жителите на Марково застана и кметът на село Марково Десислава Терзиева. 

„Мотивите за категоричната позиция срещу изграждането на ретранслатора са липсата на доказателства, че въпросното съоръжение покрива стандартите на допустими нива на електромагнитна радиация, която пряко влияе на околната среда и крие неизменни рискове за здравето и живота на хората”, каза Десислава Терзиева.

В Марково се организира и подписка срещу поставянето на съоръжението в населеното място. Тя бе внесена с Отворено писмо от Сдружение „Моето село Марково“ и кмета на селото на сесия на Общинския съвет. Исканията на населението, бе подкрепено от кмета на Общината, Общинския съвет и кметовете на съседните населени места.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

А.Лъсков

А.Лъсков

05.08.2021 | 22:04

Язък, а някой си мислеше да ви чипира в Марково и няма да успее. Хора, не ставайте за смях! Целият свят е в това поле, а Марково ще бъде извън...

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?