Следвайте ни

Решено: 137 млн. лева текнаха към ВиК-Пловдив

viber icon

Пловдив и общините Асеновград, Стамболийски, Карлово, Хисаря и Първомай получават 137 млн. лева за  реконструкцията на ВиК мрежа по проект, финансиран по ОП "Околна среда 2014 - 2020 г.". Договорът беше подписан вчера в МОСВ от екоминистъра Нено Димов и управителя  на ВиК ЕООД - Пловдив Спартак Николов. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на около 97,5 млн. лева. Останалите пари трябва да бъдат осигурени от собствените средства на държавното дружество.  

Както "Марица" писа, 86 млн. лева идват в Пловдив за реновиране на помпените станции "Север" и "Юг" и изграждане на довеждащи водопроводи и Южен обходен колектор, който ще намали наводненията в южната част на града. Спартак Николов предполага, че обществената поръчка, разделена на няколко лота, ще бъде обявена още тази есен, а догодина може да започне изпълнението й.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?