49

Решават кризата с местата в детските градини на район "Централен"

Достатъчно места ще има в детските градини в район „Централен”, след като се построи новата сграда на ДГ „Каменица” с шест групи и се изградят пристройки с по две групи в ДГ „Буратино” и „Чучулига”. Кризата може да бъде преодоляна до две години и родителите да не се чудят къде да оставят децата си, за да работят, прогнозира кметът на района Георги Стаменов. Той напомни, че финансирането е осигурено - по ОП „Региони в растеж” за ДГ „Каменица” и по Националната програма за изграждане и разширяване на детски и учебни заведения, стартирала през 2020 г.

Строителството на ДГ „Каменица” е възобновено след половин година прекъсване. Забавачката, която се изгражда в двора на СУ „Паисий Хилендарски”, е вдигната в груб строеж и „замразена” с мотив, че проектът трябва да се коригира. Обществената поръчка беше възложена от Общината след търг на фирма „Ринг - П” ООД, която се управлява от Крум Бурджиев, а ръководителят на проектантския колектив е общинският съветник от "Кауза Пловдив" арх. Цветелин Цоневски.

„Поставили сме си задача да завършим изцяло детската градина през февруари-март”, увери Крум Бурджиев. Арх. Цветелин Цоневски уточни обаче, че проектът е коригиран и предаден за разглеждане. „Директорката на детската градина поиска частични промени в кухнята и ги направихме”, обясни арх. Цоневски.

Строителите на ДГ „Каменица” чакат индексация на договора, както и всички останали изпълнители на проекти, финансирани по оперативни програми.

За пристройките на ДГ „Буратино” и „Чучулига” в Община Пловдив чакат в най-близко време да бъдат избрани фирми. Ако няма обжалване на процедурите по обществените поръчки, ще се подпишат договори и ще се строи, казаха от администрацията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Сигурно

Сигурно

08.11.2022 | 17:04

Общината с други архитекти освен тоя Цоновски не работи ли ? Сигурно е много къдърен.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?