Следвайте ни

Ремонтът на ул. "Даме Груев" стартира през август

viber icon

Разширението на ул. „Даме Груев”, за което се говори вече няколко години, ще започне през август. Това са намеренията на фирма „Парсек груп” ЕООД, спечелила обществената поръчка в Община Пловдив за 7,5 млн. лева.

„Чакаме да ни поканят да подпишем договор, след като сме внесли всички необходими документи”, каза за „Марица” управителят на дружеството Бончо Бонев. Реконструкцията ще се прави на три етапа.  В „Парсек груп” имат готовност  за десет дни от сключване на договора  да изготвят проект, защото поръчката се възлага на инженеринг, и да започнат строителни работи през август в първия участък на пътя от бул. „Македония” до читалище „Христо Ботев” с обем на работа за около 4 млн. лева с ДДС. Останалите средства ще се усвояват догодина. 

За разширението на улицата, която ще стане четирилентова, ще се наложи да се отрежат дърветата, тъй като попадат в новата улична регулация. Еколозите  от Общината са преценили, че те са стари и са надхвърлили възрастта. С реконструкцията на пътното платно ще  се подменят подземната инфраструктура и тротоарните настилки.

„Парсек груп” има реален шанс да получи обществената поръчка за изграждане на ул. „Владая” и пътната връзка с бул. „Марица-юг” в район „Източен”. Фирмата беше  класирана на второ място в търга  в Община Пловдив, но по нейната жалба преписката с документите е върната от КЗК  за ново разглеждане в тръжната комисия,  както „Марица” писа.  Комисията отмени избрания изпълнител „Енчевгруп” от Златоград и разпореди на Общината да направи ново класиране.

Юристите ще обсъдят мотивите на Комисията за защита на конкуренцията и тогава ще вземем решение какво да предприемем, каза зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Той подчерта, че тръжната комисия си е свършила работата, но ще се съобрази с препоръките на КЗК.

При повторното  разглеждане на  документите остава само един състезател -„Парсек груп”. Общо 8 фирми, сред които са „Щрабаг”, „Пътинженеринг” и „Драгиев и ко”, са участвали в търга за ул. „Владая”, но на финалната права останали само две ​- „Енчевгруп” и „Парсек груп”. Офертите на останалите фирми няма да се разглеждат отново, тъй като те не са обжалвали класирането.

По същия начин - чрез обжалване  и решение на КЗК, „Парсек груп” спечели поръчката за разширението на ул. „Даме Груев”, за която първоначално беше избрана „Пътинженеринг”.

На търга за разширението на ДГ „Зорница” нашата фирма беше класирана на първо място, но след жалба на КЗК избраха друг изпълнител, каза Бончо Бонев. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?