49

Ремонтът на Брезовско шосе отложи старта на Рогошко

Ремонтът на Рогошко шосе вероятно ще се отложи за следващата годна, защото от Община Пловдив не разрешават цялостното затваряне на входно-изходната артерия, научи „Марица”.  В момента строителите от фирма „ИСА 2000”, която изпълнява обществената поръчка за основен ремонт на стойност 15 млн. лева с ДДС, завършват вътрешния път към индустриалната зона и бул. „Марица-север”. На отбивката с дължина близо половин километър са подменени водопроводът и канализацията, положени са бордюри, изградено е пътното легло, прекарано е уличното осветление. 

„Почти сме готови, за да асфалтираме този участък. Веднага след това можем да започнем ремонта при входа за Пловдив, като спрем трафика. Имаме проект за временна организация на движението,  съгласуван с Община "Марица", но от Община Пловдив получихме отказ с  мотив, че най-напред трябва да приключи ремонтът на Брезовско шосе”, обясни инж. Паун Иванов.

„Няма как да разрешим изцяло да се затвори Рогошко шосе, защото на Брезовско шосе продължава археологическото проучване и ние не можем да позволим блокиране на целия трафик в тази част на града. Строителите да предложат друг вариант за частично затваряне на Рогошко шосе, като се осигури достъп за вход и изход”, отсече зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Според инж. Паун Иванов обаче това е невъзможно. „Технологията не позволява да се работи в една лента. Шосето е с габарит 6,50 метра, тоест трябва да работим в тесния участък от 3,25 метра. Това е невъзможно, при положение че ще правим изкоп на дълбочина 1,50 метра”, възрази представителят на фирмата изпълнител. И посочи за пример ремонта на Околовръстното шосе, което има същия габарит и по време на строително-монтажните работи беше изцяло затваряно на отделни участъци. 

По план археологическото проучване на Брезовско шосе  трябва да приключи в края на тази година. Екипът работи от пролетта, тъй като в зоната на булеварда се намира древно селище. След като археолозите завършат, строителите трябва да монтират обходния колектор и да възстановят разкопания участък по проекта за водния цикъл. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?