Следвайте ни

Ремонтират ул. "Неофит Бозвели" с парите на ЕС

viber icon

Улица "Неофит Бозвели", която се намира в подножието на Стария град, ще бъде ремонтирана до пълното й завършване с финансовата помощ по оперативна програма "Региони в растеж". Проектното предложение  се внася от кмета на Пловдив Здравко Димитров, след като на последната сесия Общинският съвет го одобри. В списъка за кандидатстване са включени още няколко улици в съседство - "Балкан", "Райно Попович", "Александър Пушкин", "Ивац" и "Драгоя Божинов".

Ремонтите и благоустрояването  в този квартал, заключен между бул. "Кн. Мария Луиза", "Източен", "Марица - юг" и "Митрополит Панарет", са изпълнени със средствата от същата програма. Оказа се, че 20 млн. лева, отпуснати по ОП "Региони в растеж", не стигнаха за окончателното обновяване на тъй наречената социална зона. Така участък от  ул. "Неофит Бозвели" си остана  с разбит калдъръм, което предизвика основателни протести на хората. Кметът на район "Централен" обеща на гражданите, че ще се търсят пари за довършването на ремонтите.

Общината се надява  да получи средства по ОП "Региони в растеж" и за изграждане на улична мрежа  в карето между бул. "Освобождение", "Радко Димитриев", "Санкт Петербург" и ул. "Богомил".  Ул. "Лев Толстой " е предвидена за разширение, а ул. "Богомил" - за рехабилитация. Най - малко от две години фирмите, които имат бизнес в района на Метро, чакат  местната власт да построи  продължението на ул. "Богомил". Безспорно  пътната връзка  ще облекчи трафика по бул. "Санкт Петербург".

В проекта за кандидатстване е включено изграждането на нова сграда на ДГ "Каменица" за 6 групи на ул. "Аспарух" в район "Централен"  и на нов корпус на ДГ "Зорница" на ул. "Георги Кондолов" в "Южен".  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?