Следвайте ни

Ремонтират напукания блок за три бона

viber icon

Напуканият блок на бул. „Свобода” получи вчера ново становище от конструктор за състоянието си.

Според инж. Вихър Джевизов трябва спешно да се отстрани причината за „явното улягане/пропадане  на земната основа на строежа”. 

Той смята, че за това е виновна компрометираната улична канализация, а за нея е отговорен стопанисващия я орган – ВиК-Пловдив и общината. 

Инж. Джевизов е написал в становището си, че всяко забавяне може да доведе до опасни повреди в конструктивните елементи – колони, греди и плочи. 

„Той бе категоричен, че не трябва да се отваря за движение съседната ул. „Данаил Юруков” защото тогава блокът съвсем ще се напука”, каза домоуправителката на най-напукания вход Добриана Караджова. 

Тя разказа, че и съседните блокове и близката детска ясла  са с напукани основи.  

От ВиК-Пловдив признаха, че сагата с блока на бул. „Свобода” продължава от години. Но са категорични:

Инженер-конструктор не може да нарежда на ВиК какво да прави! 

От дружеството са стигнали до извода, че се касае за канализационен клон, който вероятно има някакви деформации. Тръбата е обследвана с малка камера-робот. 

„Не показва пропадане, но явно причината е първа ревизионна шахта. Ние отговаряме за улицата канализация до първа ревизионна шахта. Проблемът е след тяхната ревизионна шахта. Няма как да реагираме, колкото и да искаме”, казва инж. Антон Гълъбов от ВиК.

Той се чуди как за толкова години, след като са наемали толкова хора за становища, живеещите в блока не са се сетили да наемат някой да оправи проблема. 

„Няма да останем встрани от нещата – и ние ще им помогнем. Ако повредата е между ревизионната шахта и блока става въпрос за ремонт за 2-3 хиляди лева”, изчисли инж. Гълъбов.

Ако има и повреда при влизането на тръбата в самата сграда, тогава цената ще скочи.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?