71

Ремонтираме с пълна пара! Кметът на Пловдив обяви кога изчезват тапите СНИМКА

По-малко задръствания в Пловдив обеща кметът Костадин Димитров, след като приключат ремонтите на Кукленско шосе и кръстовището на ул. „Царевец” и бул. „Хаджи Димитър”.

Запитан, кога ще бъде отворен подлез „Модър – Царевец”, Димитров уклончиво отговори: „Тази тема ще запазим за след един – два дни”. И увери: „Отивам пак на ул. „Царевец”, дали сме зор на изпълнителите, за първи път има съгласуване между строителите. Работи се и на Кукленско шосе, и на ул. „Царевец”. Всичко върви с пълна пара”.

А след това оптимистично допълни:”Като отворим Кукленско шосе и подлез „Модър  - Царевец”, задръстванията ще станат по-малко”.

От средата на юни обаче се очаква да се затвори Бетонния мост, за да започне реконструкцията, която ще продължи най-малко шест месеца. Отново ще разкопават последния участък на Брезовско шосе за археологическо проучване, водопровод и канализация. Движението ще бъде спряно и на ул. „Царевец” между кръстовището с ул. „Солунска” и ул. „Равнища”.

В район „Южен”, където хората и в момента чакат в големите тапи, си остават затворени няколко отсечки на бул. „Александър Стамболийски” и „Петър Стоев”. Предстои строителите на ВиК да прекарват обходен колектор през кръстовището на ул. „Димитър Талев” и „Петър Стоев”, който също ще влоши още повече трафика минимум за две седмици.

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 8 оценки
3.9/5 от 8 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?