71

Ремонтът на ул. "Даме Груев" живна, отчуждават имоти за разширението СНИМКИ

Парите ще бъдат изплатени на фирмата, след като Общинският съвет гласува новия бюджет, увери кметът Здравко Димитров

 

Реконструкцията на ул. „Даме Груев” напредва, въпреки обезпокояващо продължителен престой и липсата на плащания от община Пловдив. Строителите не са получили досега никакви средства, които трябва да бъдат преведени според договора, но са възобновили работата в първия участък от бул. „Македония” до ул. „Одрин”.

Монтирани са водопроводни тръби от чугун и в момента се прави връзката с мрежата на бул. „Македония, готова е и канализацията. След като се прекара цялата подземна инфраструктура, ще се изграждат бордюри, тротоари от двете страни и пътната настилка.

Кметът Здравко Димитров уверява, че парите ще бъдат изплатени на фирмата, след като Общинският съвет гласува новия бюджет. Приходите и разходите в размер на 526 млн. лева ще се обсъждат на сесията в понеделник. Засега няма причини бюджетът да не бъде приет. 

„За следващите два участъка от ул. „Одрин” до надлез „Родопи” имаме проект, но отчуждителните процедури не са приключили и по тази причина не е издадено строително разрешение”, каза за „Марица” управителят на фирмата – изпълнител „Парсек груп” Бончо Бонев.

„Правим всичко възможно за по-бързото завършване на отчуждаването и се надявам това да стане до края юни”, каза зам.-кметът Пламен Райчев. Шефът на дирекция „Общинска собственост” Николай Аджеларов допълни, че са на финал и предстои разплащането със собствениците на имотите, след като се приеме бюджетът. 

Строителите са се запасили с материалите предварително с ясното съзнание, че цените продължават да растат. Градинката на ул. „Даме Груев” е превърната в склад.

До кръстовището са стоварени няколко вида тръби –  Ф600 за водопровод за втория етап от чугун, по-малки от полиетилен, за канализация, уличен отток, чугунени и полиетиленови фитинги и части,  пожарни хидранти, спирателни кранове, решетки. От средата на миналата година цените скочиха между 30 и 50 %, а на някои материали – и повече. 

Реконструкцията и разширението на ул. „Дам Груев” струват на общинския бюджет близо 7,5 млн. лева с ДДС, а по договор фирмата трябва да завърши обекта за 300 дни. Неизпълнението на ангажимента на общината за плащанията по договора  вероятно ще послужи като причина този срок да бъде удължен. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

16.04.2022 | 14:43

Ашколсун, г-жо Йеремиева! :) Бъркате Одрин с Охрид, един мустакат даскал по история в Кючука направо щеше да ви забие цвайката за такава грешка. Ако бе веднъж - както е да е, но е допусната два пъти в текста. Ремонтът е до ул."Охрид", "Одрин" е в района на бившия Тютюнев град

Отговори
0 0
Македонец

Македонец

14.04.2022 | 11:55

Явно почва изборната борба. Сега ще видим всякакви журналисти да хвалят кмета и да ни обещават светло бъдеще.

Отговори
0 1
Започват изборните събрания на ГЕРБ

Започват изборните събрания на ГЕРБ

13.04.2022 | 22:43

И кметчето го играе манипулаторче.

Отговори
3 2
Манипулаторче, но

Манипулаторче, но

14.04.2022 | 07:08

хората вече трудно могат да бъдат манипулирани. Толкова години съсипване на града, не може да се изтрие като с магическа пръчка. Смятам, че българите изтрезняха и вече мислят трезво.

Отговори
1 1
Йеремиева знаем че живееш в южен

Йеремиева знаем че живееш в южен

13.04.2022 | 19:51

И въпреки че всеки ден се прибираш в къщи досега не си написала нито една статия че в южен няма един завършен булевард и за дупките по неизградения натоварен булевард Академик Петър Динеков който е само с една лента за движение в двете посоки. Питам се.. има ли кметове в тази община. Идват избори не гласувайте за тези некадърници.

Отговори
7 1
Райчев занимавате се с глупости

Райчев занимавате се с глупости

13.04.2022 | 19:39

Разкопавате улици които се ползваха нормално А булевардите в район Южен чакат да се събуди община Пловдив. Язов кога в район Южен ще има поне един нормален неразкопан булевард? Кога ще изградите "Южната тангента на град Пловдив, бе иди.оти. Това е тангента на град Пловдив неграмотници. Крадете милиони за някакви улички А за тангентите мълчите. Какво безобразие и каква наглост от ГЕРБ по отношение парите на пловдивчани.

Отговори
7 3
Ха-ха-ха Райчев заместник кмет по строителството

Ха-ха-ха Райчев заместник кмет по строителството

13.04.2022 | 20:10

Защо си губите времето да пишете за Южната тангента на град Пловдив. Този заместник-кмет въобще не знае за какво става въпрос. А и скоро мандатът му изтича. Явно е че нищо няма да направи да има Кичук Париж поне един изграден булевард.

Отговори
6 1
Не ги занимавай хората с глупости.

Не ги занимавай хората с глупости.

14.04.2022 | 07:14

Ами им намери някой имот да продадат за застрояване. Че вече свършиха и сега накъде? Всичките им надежди водят до съседните на Пловдив китни малки общини. Ех, колко имоти могат да се застроят и там. Само да успеем да прилъжем населението им да клекне и да влязат в община Пловдив. Тогава ще падне голямо строителство на мастодонти. В това сме най-силни и го можем най-добре. Имаме традиции в това отношение! Нищо, че съсипахме хубавия град. Можем и други селища да съсипем така сполучливо. Вярвайте ни!

Отговори
2 1
УФО

УФО

13.04.2022 | 19:18

До Валентина Йеремиева! Колко Ви платиха да хвалите и оправдаваате кметчето2

Отговори
6 1
Цирк

Цирк

13.04.2022 | 17:59

Изсичат се дървета,отнемат се имоти,заради удоволствието на Пловдивчани в повече да си карат лимузините по асфалт.

Отговори
3 5
УМЕН

УМЕН

13.04.2022 | 19:43

До този от Цирк по вашата логика защо тогава изсичаха дърветата за да построят квартал за селяни като вас защо не си останахте в Гърция тогава на море ами дойдехте в Пловдив за да правите византийска колония ли дойдехте......

Отговори
5 3
БТВ

БТВ

13.04.2022 | 16:18

Така и не стана ясно как ще се изпълни проекта при стеснението с кино "Въстаник" при положение, че цялата улица ще е еднопосочна ?!

Отговори
4 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?