46

Ремонтът на Музикалното се отлага поне до лятото

Нито една фирма не прояви интерес към обществената поръчка

Ремонтът на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив се отлага най-рано за следващото лято. Това стана ясно, след като се оказа, че нито една фирма не е подала оферта за обявената обществена поръчка. Тя предвиждаше да се увеличи материалната база на училището и да бъдат разкрити още репетиционни и кабинети. Прогнозната цена бе 830 000 лв.

Директорката на Музикалното Нели Попова-Коева обясни, че пет фирми са прегледали обявата, но не са проявили интерес. На практика това означава, че дългочаканият ремонт се отлага, защото от Министерство на културата не са дали инструкции да бъде задвижвана нова процедура.

„Влизаме отново в познатата схема - през януари да подаваме писма до Министерството на културата, за да искаме средства за капиталови разходи, които да бъдат предвидени в новия бюджет през 2023 г. Няма как да извършим толкова мащабен ремонт със средства от училището. Добрата новина е, че имаме готов и съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство проект. Ще актуализираме цените, имаме строително разрешение и надеждата ми е лятото този ремонт да бъде извършен”, коментира ситуацията Нели Попова-Коева.

Тя припомни, че сградата на Музикалното училище е строена през 1927 г. за нуждите на Немското училище „Дойче Шуле” в Пловдив. Помещенията не могат да поемат обучението на всички деца, които имат желание да се занимават с изкуство.

Затова и ремонтът е толкова важен, за да не се налага да се режат бройки от приема в НУМТИ.

За радост на екипа на училището, със спечелен проект във фонд „Култура” музикалната зала „Добрин Петков” е оборудвана със съвременна озвучителна техника. Публиката ще може да се увери в качеството й по време на Коледния концерт на школото на 7 декември. Тогава ще бъдат връчени и дипломи на учители юбиляри.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?