46

Ремонтът на Кукленско шосе блокиран, няма тръби

Ремонтът на Кукленско шосе ще се възобнови, след като ВиК ЕООД  проведе процедурата за обществена поръчка и подпише договор за доставка на тръби за магистрален водопровод. „Все още не можем да доставим тръби. Обявихме поръчка, но търгът беше обжалван и КЗК го отмени. В момента провеждаме нова процедура и дано този път да имаме изпълнител”, обясни за „Марица” инж. Антон Гълъбов, който завежда връзки с обществеността във ВиК-Пловдив.

Според споразумението, подписано между Община Пловдив и ВиК, държавното дружество поема ангажимент за водопровод. Сагата с Кукленско шосе е безпрецедентна. Договорът за рехабилитацията на Кукленско шосе е подписан между Община Пловдив и  „Европейски пътища” още през 2018 г., но едва след старта на ремонта се разбра, че в договора за 6 млн. лв. с ДДС не е предвидена смяна на стария водопровод, който често излиза от строя.

До този момент „Европейски пътища” са ремонтирали само онези участъци, където не се налага реконструкция на подземната инфраструктура. През 2021-ва след  повече от една година престой  беше преасфалтирано западното платно от бензиностанцията до землищната граница на община Пловдив. Тази година строителите работиха от източната страна на булеварда. Оттук нататък ще чакат - не е ясно докога.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Освободихме се от Руската звисимост

Освободихме се от Руската звисимост

17.06.2022 | 11:12

Сега кво правим? .... Мръсни продажници!

Отговори
1 1
Има санкци

Има санкци

17.06.2022 | 11:05

Няма тръби

Отговори
2 0
Ха здрасти!

Ха здрасти!

17.06.2022 | 09:05

6 метра тръба = 1 милион лева!

Отговори
4 0
Дии

Дии

17.06.2022 | 08:19

Каква изненада? Изведнъж, рязко са разбрали че ще им трябват тръби. Сега ще подготвят обява за обществена поръчка и ако никой не оспори в съда ще получат тръбите след има няма 2 години. Ма то кой да знае че им трябват тръби.

Отговори
10 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?