1939

Ремонт затваря едното платно на Карловско шосе

Обновяването за 6,7 млн. лева трябва да приключи до края на юли

Ремонт на 2,3 км от Карловско шосе  започва тази събота. Това е отсечката между пътния възел с автомагистрала „Тракия“ и началото на Пловдив. Тя свързва града с магистрала „Тракия“ и с Подбалканския път София - Бургас. По направлението преминава както транзитен, така и локален трафик от населените места в общините "Марица", Калояново, Съединение, Хисаря, Карлово, Клисура, Сопот и Калофер, тъй като е най-пряката им връзка с областния център.

Ремонтът е на стойност 6,7 милиона лева, като средствата са от бюджета на АПИ.

Ремонтните дейности включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на съществуващата настилка, полагане на битумизирана основа, асфалтови работи, профилиране на банкети. Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Предвидените строителни работи ще са в два етапа. Първият започва на 21 май със затваряне на движението в платното в посока АМ „Тракия“. Шофьорите ще се движат изцяло в това за Пловдив. След приключване на строителните дейности трафикът ще се прехвърли в ремонтираното вече платно, за да може да се реконструира и останалата част от пътя. Проектът трябва да бъде завършен до края на юли.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
4000

4000

19.05.2022 | 22:10

И да има контрол на качеството, не като преасфалтирането на магистралата от преди 2-3 години, която сега е с напукан асфалт, кръпки, дупки и неравности!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?