Следвайте ни

Рекордна сметка за вода на пловдивчанка стигна до омбудсмана и КЗП

viber icon

Пловдивчанката Милена Василева, която получи рекордната сметка за 1408 лева за 640 кубически метра вода от ВиК, представи проблема пред омбудсмана Борислав Стаматов и в Комисията за защита на потребителите в София.

„Омбудсманът ми изпрати копие от писмото, което е изпратил до началника на ВиК. В него се съобщава, че инкасаторите от ВиК не са идвали цяла зима и точно затова не сме разбрали, че има теч”, обясни г-жа Василева.

ВиК още не е отговорило на запитването на „Марица” защо инкасаторите им не идват се месеци и кой е виновен, че така пропускат да хванат навреме създадените течове. 

На 2 юли инкасаторката за вода минала и отчела само 4 кубика използвана вода. Със съдействието на омбудсмана от дружеството монополист изпратили двама души да проверят водомера й.

И проверката показала, че всеки месец досега са ползвани 4 кубика, после разходът скача на 640, и после пак пада на 4.

„Смятам, че вината, че не е открито навреме теча ни е на ВиК. Ако бяха изпращали всеки месец инкасатор през зимата, а не по веднъж на 6 месеца, това нямаше да се случи”, категорична е Милена Василева.

Пловдивчанката е изпратила по електронен път жалба и до Комисията за защита на потребителите в София. 

Когато в началото на май пристигнал "ВиК сюрпризът" за 1408 лева, 90-годишният баща на Милена се хванал за сърцето. Проверката от водопроводчик показала спукана под мивката тръба.

Милена према, че сметките са по показанията на водомера. Но пита защо инкасаторката на „Централен“ не е минавала редовно през зимата.

Ако течът е бил установен 3-4 месеца по-рано сметката е нямало да е толкова голяма.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Няма никой

Няма никой

29.07.2020 | 10:23

Комисията против потребителите не я търсете за нищо! Недъгавият и шеф и той е увъртян в далавери. Откъде иначе два мезонета?

Отговори
1 0
ДО КОГА?

ДО КОГА?

28.07.2020 | 21:42

Шефовете на инкасаторите им са некомпетенти, от там идва проблема!Кога ще ги изчистят това недоразумение А.Лафчиева и крадеца Папучаров от Водното?Те протестите са точно заради такива,!Бойко спиш а те работят против теб!

Отговори
4 0
ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

28.07.2020 | 16:13

НАРОЧНО НЕМИНАВАТ--ЗА ДА МОГАТ ПО-ЛЕСНО ДА ЛЪЖАТ ХОРАТА В СМЕТКИТЕ--ИЛИ КАТО ИМА НЯКЪДЕ ТЕЧ--ДА НАЧИСЛЯТ ПО-ГОЛЯМА СУМА КАКТО Е ВЪВ ВАШИЯ СЛУЧАЙ---НАПРАВИЛИСА СИ И ЗАКОН-ДА СЕ ЗАСТРАХОВАТ--ТОВА Е МАФИЯ--НИЩО СЛУЧАЙНО НЯМА--НЕ СА И ПРЕДВИДИЛИ УМИШЛЕНО ЗАКОН КОЙТО ДА ВИ ЗАЩИТИ--ЗА ТАКАВА СУМА ПАРИ МОГАТ ДАВИ ДАДЪТ НА ЧСИ ТОЙ-ЩЕ СИ НАЧИСЛИ ЛИХВИ И КОМИСИОННИ--И СУМАТА ЩЕ СТАНЕ НАД 2000 ЛВ И МОГАТ ДА ВИ ЗАПОРИРАТ ЖИЛИЩЕТО--И АКО НЯМАТЕ ПАРИ ДО-2-3 ГОДИНИ ДА ГИ ПЛАТИТЕ ТЕЗИ 2000 ЛВ--ЩЕ СТАНАТ 5000 И ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ ЖИЛИЩЕТО ПО ДАНЪЧНА ОЦЕНКА И ЩЕ ГО ПРОДАДАТ ЗА БЕЗ ПАРИ НА НЕКОЙ ТЕХЕН ЧОВЕК---ТОВА Е СИСТЕМАТА В БЪЛГАРИЯ--ИЗМИСЛЕНА И ПРИЛАГАНА ОТ МУТРАТА-БОЙКО--НА НАС НИ ТЪРСЯТ АВТОМОБИЛ МОСКВИЧ НА ДЯДОМИ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК ДА МУ ПЛАТИМ 300 ЛВ ДАНЪЦИ--ЗАЩОТО НЕБИЛ ОТМЕТНАТ В КАТ---БЕЗ ДА СА ПРЕДОПРЕДИЛИ ДЯДО МИ И БАБА МИ-ЧЕ ДЪЛЖАТ ПАРИ

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?