Следвайте ни

Рекорд! Общинските съветници в Пловдив прибират по 400 лева за час работа днес

viber icon

Рекорден надник от 400 лева ще заработят днес общинските съветници за участието си в заседание, което ще продължи най-много час. Градските старейшини са свикани извънредно, за да прегласуват две свои решения, свързани с таксиметровата дейност, тъй като на последната сесия е допусната техническа грешка. Те са върнати на местния парламент от областния управител за ново разглеждане. 

Дневният ред се състои само от две точки. Съветниците ще дадат разрешение на ОП "Организация и контрол на транспорта"  да издава документи за такситата и да намалят цената за удостоверение от 88 на 80 лева.

Единствената промяна касае допускане на   предварителното изпълнение на решението. Според юристите на областта изречението трябва да се запише в нормативен акт, а не в самото решение, както беше предложено от администрацията и прието в Общинския съвет.  

Гласуването на такива формални решения, които не предполагат дълги дебати, отнема броени минути. Според прогнози на самите съветници, сесията, която ще води зам.-председателят Стефан Дедев, ще продължи половин час.

Възнагражденията на пловдивските старейшини бяха увеличени почти двойно с промяна на правилника, гласувана от самите тях през миналата година. В нея е записано, че за участие в една сесия се плащат по 400 лева. Обикновено на месец има две заседания, които продължават между три и пет часа. Отделно се заплаща за работа в постоянните комисии, а също така на всеки съветник се полагат представителни разходи - около 700 лева на месец за гориво, наем на приемни, литература, телефони, след като се представят фактури. 

 

 


 
 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Гражданин обикновен

Гражданин обикновен

09.03.2021 | 09:20

И никаква полза от тях, промяна трябва в цялата общинска и държавна система. Първата промяна - Персонална Отговорност да се търси от всеки на обществена длъжност.

Отговори
7 0
БОКЛУЦИ

БОКЛУЦИ

09.03.2021 | 08:55

И те с отвращение пълнят джобове .

Отговори
4 0
Пропаднал тротуар

Пропаднал тротуар

09.03.2021 | 07:18

Да разни помияри са обсебили общинската трапеза

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?