49

Рекорд: 4 часа спорят за пробива до Водната палата в Пловдив

Общинският съвет постигна нов рекорд - вече 4 часа продължават споровете на сесията за пробива до Водната палата.

В залата дойдоха около 50 протестиращи граждани, половината от които си тръгнаха. Те продължават да настояват за окончателното спиране на проекти, като твърдят, че от съоръжението няма полза, а те ще търпят щети.

Протестиращите придружават с овации всяко изказване против кръстовището на две нива и посрещат с недоволство обясненията на проектантите и екипа, провел транспортното проучване.

Изявление направи и издателят Манол Пейков, който даде пример с Копенхаген. Там няма коли, те са изведени в периферията и ние трябва да направим така, призова бившият депутат от ДБ.

С недоволство беше посрещнато и словото на Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. Той напомни, че транспортните проблеми трябва да се обсъждат от експерти, а не на политическо ниво, както е в момента.

Най -активен е Йордан Илиев, шеф на ГЕРБ в ОбС. Той нарече проекта вреден за Пловдив и поиска спирането му.

Предизборен митинг - така коментира сесията Ангел Иванов от Автентична лява БСП. Владимир Темелков от Съюз за Пловдив прикани да се спре с политическия PR и напомни на колегите от ГЕРБ за платените милиони за проваления транспортен проект в миналия мандат.

Диана Русинова от Европейския център по пътна безопасност отбеляза, че грешката на Общината е фактът, че обсъждането на проекта е трябвало да се проведе много по- рано.

Русинова отправи критика, че проучването обхваща само кръстовището до Водната палата, но не и трафика на Чифте баня, след като се изгради пробивът.

Дебатите продължават след почивката.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Пълен смях!!Парламента на живо в местен мащаб

Пълен смях!!Парламента на живо в местен мащаб

26.10.2022 | 13:45

-на Пловдивска територия!!Прозрачно смешни сте,инициаторите!Да,наистина Общината сгреши,че не запозна публично хората с подробности за проекта преди реализацията му-само това.Цялата пушилка и инат са добре режисирани предизборни напъни за слабоумни вярващи на шум в ушите!

Отговори
6 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?