Режат телефоните на данъчните, ако прекаляват

Лимит на телефонните разговори са въвели в НАП - Пловдив, съобщиха данъчни. От телефонната централа засичат броя и продължителността на обажданията и щом те прехвърлят разумната граница, апаратът се превръща в мебел до следващия месец. Разходите за ток, командировки и други също са съкратени. Спрямо миналата година, издръжката на администрацията е паднала с почти 40 процента. Заплати обаче не са пипани, твърдят служители.

Нито един служител на „Търговски център - Тракия" не е станал безработен, гарантира изпълнителният директор Николай Григоров. Не сме намалявали заплати, не сме изпращали хора в неплатен отпуск. Съкратихме ненужните разходи още преди година, отложихме и някои намерения за строителство, посочи още шефът на едровата база на „Брезовско шосе". Не така спокойно обаче изглежда бизнеса на фирмите наемателки. Оборотите на търговците са паднали с 10 до 40 процента. Най-слабо са пострадали продавачите на храни, най-зле са тези, които търгуват строителни материали, мебели, техника и луксозни стоки.

Не само че не сме съкратили работници, но и ги увеличихме, похвали се съдружникът в „Биосет" Ясен Кехайов. Фирмата е известна с подправките и зърнените храни. За последните 12 месеца производството й е увеличено, а в предприятието работят повече качествени специалисти. Доброто на кризата е, че на пазара на труда могат да се срещнат по-обучени и трудолюбиви хора. Открием ли такъв, веднага го назначаваме, заяви Кехайов.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?