1553

Режат първите и последните курсове по 6 линии, вижте ги

Първите и последните курсове по шест градски линии е Пловдив се съкращават, реши Общинският съвет на сесията днес.

 

Курсовете отпадат по маршрутите 1, 6, 11, 12, 20 и 25. Предложението беше внесено от кмета Костадин Димитров и прието с 24 гласа. Против бяха 14 съветници. 

Мярката се въвежда  заради недостиг на шофьори и след обследването на комисията, която установи, че в тези часове няма пътници и рейсовете вървят празни.

Възражения имаше от ПП- ДБ и БСП.  Всяка вечер се сблъсквам с голям трафик, включително на Голямоконарско шосе, и не виждам сред колите градски транспорт. Пловдив ще бъде още повече задръстен, след като се затвори Бетонния мост”, предупреди Калин Милчев от БСП.

 

 

И Владимир Славенски от ДБ  напомни за затварянето на Бетонния мост, което ще влоши трафика. Контролът е занижен, счита Славенски. 

Факт е, че в градски транспорт има големи проблеми, но за 7 месеца от мандата не съм видял да има нови политики за управление на градския транспорт, упрекна Николай Гюров от ПП - ДБ.  Летният сезон наближава, ще има повече концерти и фестивали и трябва да се мисли за гражданите, а не за превозвачите, коментира още Николай Гюров.

Според него съкращаването на курсовете е необосновано и незаконосъобразно. 

Зам- кметът Савина Петкова уведоми, че предстои да влезе в сила лятното разписание на градския транспорт, което е по- различно. 

През лятото обаче ще се движат по- малко автобуси.


Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 7 оценки
4/5 от 7 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?