46
Следвайте ни

Режат над 1 млн. лв. от улични ремонти в Пловдив заради санкции за стари грешки

Парите ще бъдат взети от ул. „Даме Груев“ и „Кукленско шосе“

viber icon

Заради санкции по проекти, изпълнени в миналия кметски мандат, орязват над 1 млн. лв. от Капиталовата програма, предвидени за улични ремонти. Това стана ясно след две решения на Общинския съвет. Парите ще бъдат взети от ул. „Даме Груев“ и „Кукленско шосе“, като с тях ще се покрият разходи по финансови корекции по европейски програми.  

От ул. „Даме Груев“, чието разширение започва скоро, се взимат 905 000 лв. заради санкцията за електронното таксуване, възложено на „Индра“ и неизпълнено, въпреки платените 20 млн. лв. още през 2015 г. – 2016 г.  Решението за плащането на санкцията по транспортния проект беше взето с гласовете на 28 съветници, като останалите не го подкрепиха.

Бурен дебат се развихри в залата по време на обсъждането на точката. Йордан Иванов от ДБ припомни, че заради предишния кмет Иван Тотев данъкоплатците плащат санкции, а настоящият кмет Здравко Димитров плаща с името си за извършените престъпления. „Абсурдно е, че и до сега няма наказания за този, който е подписал документите“, добави Иванов.

Йордан Василев от БСП обобщи, че с 20 млн. лв. на практика сме платили скъпи часовници на спирките и напомни на кмета, че в началото на мандата е обещал ревизия на предишното управление.

Още 150 000 лева ще бъдат взети от ремонта на „Кукленско шосе“ заради друг проект. Той е заради непризнати разходи по изграждането на две социални услуги в Пловдив -  Кризисен център за временно настаняване на жени, жертви на домашно насилие, Център за временно настаняване на лица и семейства. По време на обсъжданията общинският съветник Георги Величков се възмути, че при реализацията на проекта е закупена стойка за велосипеди за 1273 лв., като същата в момента струва 100 лв. без ДДС, а за стари стълбове със сменени крушки са дадени 27 000 лв. „Не трябва да вземаме парите от „Кукленско шосе“, което в момента е леш“, категоричен беше Георги Величков.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

ЛАПАЧА Е ПО-ЛЪЖЛИВ И ОТ МАМИНИЯ

ЛАПАЧА Е ПО-ЛЪЖЛИВ И ОТ МАМИНИЯ

07.12.2021 | 12:56

ЛАПАЧА ДА НАПРАВИ РЕВИЗИЯТА НА МАМИНИЯ????ВИЕ С ВСИЧКИЯ ЛИ СТЕ???? АМИ ТЕ ЗАЕДНО ЛАПАТ!!! АМА БИЛ ОБЕЩАЛ ЛАПАЧА РЕВИЗИЯ.?! ОБЕЩА Я ПРЕДИЗБОРНО!!! ТАКИВА ОБЕЩАНИЯ ЗА ЛАПАЧА НЕ ВАЖАТ!??

Отговори
8 3
Вестник Марица къде сте?

Вестник Марица къде сте?

07.12.2021 | 12:45

Г-н Чернев и журналисти от Марица, няма ли да информирате пловдивската общественост, че предстои втори опит за апортиране на акциите на община Варна в Пловдивския панаир и Гергов се кани за порвден път да отмъкне от Пловдив и Община Пловдив символа на града - Панаира. Защо тази важна новина липсва от страниците на Марица??? Какво чакате, та не давате гласност?

Отговори
16 3
Пловдивчанин

Пловдивчанин

07.12.2021 | 13:12

Ти мани, че медията не споменава нищо, ами и самите партии вътре в ОС не взимат отношение по темата освен ДБ. Сиреч излиза, че има само 1 партия бореща се открито срещу Гергов. Прилагам линк към публикацията от вчера на Веселина Александрова, за който му е интересна тази изключително важна тема: https://www.facebook.com/alexandrova.net/posts/3121098671460310

Отговори
2 2
Атанасов

Атанасов

07.12.2021 | 12:37

А бе имали прокуратура в Пловдив , или няма, защо не се самосезират и да извършат проверка на транспортния проект?

Отговори
10 2
Кан Крум

Кан Крум

07.12.2021 | 12:51

Цялата бандитско - крадливо-корупционна шайка управляваща в момента и управлявала преди това два мандата, още днеска и в присъствието на съветниците на сесията публично да бъдат арестувани и изведени с белезници! Иначе, кучето си лае кервана си върви и всеки месец 360хил.от КМД, 100хил.от Превозвачите, 100хил.от строителството влизат във бездънното и ненаситно ЧЕКМЕДЖЕ от парите на Пловдивчани! А за откраднатите 20мил.от електронното таксуване трябва да има народен съд за крадците!

Отговори
6 4
Защо

Защо

07.12.2021 | 12:22

Мислите, че маминият толкова напираше да стане депутат. А сегашният е толкова неадекватен и тап, че като нищо ще го сложат на дузпата. И то неговите. А иначе тр да забравим за Пловдив като перспективи за по добър град респ. живот. С този корумпиран ОС и такъв кмет очакванията са такива, нали.

Отговори
12 3
Колев

Колев

07.12.2021 | 12:21

всяка сутрин и вечер пътуващите по Кукленско ви пращат мили честитки на майките и жените ви, спрете ли парите ще се насочат към вас, няма по-бездарно управление

Отговори
10 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

07.12.2021 | 12:20

,,Йордан Иванов от ДБ припомни, че заради предишния кмет Иван Тотев данъкоплатците плащат санкции, а настоящият кмет Здравко Димитров плаща с името си за извършените престъпления. „Абсурдно е, че и до сега няма наказания за този, който е подписал документите“, добави Иванов." Имам чувството, че само хората от ДБ казват нещата с истинските им имена и вършат някаква работа в тоя общински съвет. Вчера пак излезнаха схеми с Гергов във Варна за Пловдивския панаир и нито една друга партия не казва нищо по въпроса освен ДБ. Не съм гласувал за тях, но такива неща ми правят много добро впечатление.

Отговори
9 5
Реалист

Реалист

07.12.2021 | 12:13

Докога пловдивчани ще плащат докога е Тотев чист невеж мести какво представление защо не ги вземат от него тези пари а защо общината и пловдивчани ще плащат докога ще бъде така наистина Зико ако продължавате имай него ще затворят а не Тотев защото всички престъплението ти в ги свърши и огради парите на общината и на пловдивчани

Отговори
10 2
Батко

Батко

07.12.2021 | 12:07

Ама то и за децата в детската градина е ясно, че Зико е бушонче и прегаря вече :D Механикът стана депутат ;)

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?