Следвайте ни

Редят паркет върху вековен гредоред в галерията на Шнитер СНИМКИ

viber icon

Дъбов паркет върху оригиналния гредоред от времето на арх. Йосиф Шнитер ще бъде нареден на първия и втория етаж от напълно реновираната сграда на постоянната експозиция на Градската художествена галерия. Майсторите започват да го редят тези дни. 

На мястото, чийто ремонт започна преди година и три месеца, кипи усилена работа. Работници изнесоха някои от най-опасните прогнили греди на гредореда и ги замениха с нови. 

Паркетът на първия и втория етаж, ще легне върху специални платна, върху които ще бъде поставена изолация. След втори слой платна ще се реди самият паркет. 

Вътрешните стълбища, които досега бяха от дърво са заменени с изцяло метални. Те ще бъдат облепени с дъб и така ще се впишат в останалия интериор. 

Напълно готово е и аварийното стълбище от лявата страна на сградата. То е от бетон и метални плоскости и дава неочаквано модерен вид на класическата сграда. 

Сградата на ул. „Съборна“ е един от шедьоврите на първия главен архитект на Пловдив Йосиф Шнитер. Тя е в неокласически стил и изчистена от всякакви архитектурни излишества. Проектът за реновирането й е за 1,57 млн. лева.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?