4232

Редят до Дондуковата градина извадени павета от бул. "Васил Априлов"СНИМКИ

Паважът, демонтиран при реконструкцията на бул. „Васил Априлов”, се завръща на ул. „Христо Г. Данов”

Каменната настилка се нарежда между сградата на EVN покрай Дондуковата градина до Дома на младоженците. Другият участък от улицата - между Римския стадион и EVN - си остава с асфалт.

Ремонтът на бул. „Васил Априлов” е правен преди години, още в мандата на кмета Иван Тотев. Тогава от булеварда бяха извадени тонове павета. Досега те са съхранявани в депото на фирма „Драгиев и Ко” на Пазарджишко шосе. „Само в предходния мандат сме монтирали над 8000 кв. м паваж, предимно за настилка на паркинги и алеи. Материалът се взима с приемателно-предавателен протокол. Отчетността на тези настилки е на много високо ниво”, увери кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

Пред Дома на младоженците на пл. „Цар Калоян”, където също се извършва ремонт, новата настилка ще е земелрок (бетонни плочки) с апликация паваж.  „Паветата абсорбират много повече температурата при горещото време, играят роля на дренаж и носят духа на древния град. Когато се прави ремонт и в другия участък на ул. „Христо Г. Данов”, и там вместо асфалт ще се нареди паваж", планира райкметът.

Цялата контактна зона около Дондуковата градина ще е с нова настилка. Строителните работи вървят към края, а в парка в момента се правят проби на напоителните съоръжения, помпените съоръжения на четирите водни площи, едновременно се правят дребни корекции - буквално се минава метър по метър, за да е идеално всичко, изброи Стаменов. Дондуковата градина ще бъде открита до края на март.

В района, както и в целия град тази година се довършват започнатите обекти. Администрацията има да доплаща на строителите за ремонтите на ул. "Плевен", "Димитър Цончев", "Княз Черкезки", паркинг на ул. "Ст. Мушанов", Дондуковата градина и прилежащите улици. 

За реставрацията на Хуманитарната гимназия в новия бюджет са заложени 2,5 млн. лева, но и те са преходен остатък - пари, които бяха планирани за миналата година, но не са дадени на изпълнителите. Свободни средства за благоустрояване в кварталите са едва 300-400 хил. лева.

Нови обекти ще планираме, когато наближи актуализацията на бюджета, каза Георги Стаменов.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
нали

нали

21.02.2024 | 21:13

здравко Зикито ги хариза всичките на митрополията в замяна на административна шефска длъжност , останаха ли ?

Отговори
3 0
ryttry

ryttry

21.02.2024 | 14:46

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://da.gd/menx

Отговори
0 4
Muahahahaaa

Muahahahaaa

21.02.2024 | 13:25

Тоя кмет голям майтапчия. Предишните вадеха паветата от улиците, а тоя маха асфалт и слага павета. Бахти глупака, след пролетните дъждове ще правят ремонт на паважа ли? А след това на есен отново може би?

Отговори
5 13
Хахаха

Хахаха

21.02.2024 | 14:14

Май ти си *глупака* - това е екологична настилка,подходяща за тази улица!

Отговори
10 1
Стоичков

Стоичков

21.02.2024 | 15:21

Явно не сте запознат с проекта,че отсечката става пешеходна зона и за това настилката е паваж,който е идеален за такива пространства около реновирания парк.

Отговори
6 2
Петров

Петров

21.02.2024 | 22:43

А вие сте запознат с проект, който предвижда отсечката да стане пешеходна зона? Виждали сте го с очите си и там пише, че улицата става единствено пешеходна зона?

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?