Следвайте ни

Ръчно промиване на самородно злато и металдетектинг - хобита за здраве

viber icon

Съвременният начин на живот е пряко свързан с намалената физическа активност и дишането на замърсен въздух, което от своя страна предизвиква проблеми със здравето и общото физическо и психическо състояние на хората. Ето защо все по-често хората започват да си търсят хобита, които са свързани с прекарване на свободното време сред природа, с движение на чист въздух и добра компания.

Ръчното промиване на самородно злато и металдетектингът не са много по скъпи хобита, в сравнение с цените на качественото туристическо оборудване. Промиването на самородно злато и металдетектинга може да ги практикувате пролет, лято и есен, а металдетектинга дори и през зимата, имайки предвид затоплянето на климата.

Промиването на самородно злато и металдетектингът може да се практикуват самостоятелно, с приятели, със семейството, та дори и просто с колеги, с които сте се запознали на реката. Металдетектингът в частност може да се упражнява под водата, на сушата, на полето, по реката в търсене на самородно злато, на плажа, в гората, като задължително спазвате законите - с други думи: да не го упражнявате в близост с археологически обекти и в археологически обекти, в природните паркове и други забранени от закона места. Трябва да имате предвид също така, че и в случай, че ползвате металдетектор на другите незабранени места, трябва да имате и съгласието на собственика. Ръчното промиване на самородно злато по руслата на реките е разрешено от закона в България и не се изискват специални разрешителни, стига да не промивате в национални и природни паркове.

При практикуването на тези хобита, за разлика от туризма, двигателната активност е многократно по-голяма заради постоянните клякания, ставания, навеждания, изкопаване - и така по този начин неусетно може да направите 17 000 крачки с денивелация от 300 м за 6 часа, без да усетите, и чувството ще е много по-приятно от монотонното ходене или бягане на кросовете. Ето 20 ползи за вашето психическо и физическо здраве при практикуване на хобитата промиване на самородно злато и металдетектинг.

1. Предпазва от сърдечни проблеми

2. Помага за регулиране на теглото

3. Намалява нивото на стреса

4. Увеличава енергийните нива

5. Подобрява настроението

6. Увеличава кръвообращението

7. Намалява риска от затлъстяване

8. Намалява психическата тревожност и безпокойство

9. Подобрява работата и капацитета на белите дробове

10. Увеличава витамин D в резултат на разходките на слънце

11. Намалява риска от рак

12. Подобрява качеството на съня

13. Дава ви лично време за почивка и релакс

14. Подобрява координацията и баланса

15. Подобрява качеството на живота

16. Намалява риска от развиване на диабет

17. Ходенето сред природа увеличава креативното мислене

18. Увеличава силата на мускулите и здравината на костите

19. Регулира кръвното налягане

20. Увеличава силата на имунната система

За да си купите един златарски леген за промиване на злато, са ви необходими около 25 лв., а най-подходящият улей за промиване на самородно злато е моделът XP VS1-vortex, който е супер лек: cамо 560 г, и струва 140 лв. Най-евтиният металдетектор за деца е 200 лв., а за възрастни в ниския клас е около 370 лв. И хубавото е, че тези разходи ги правите еднократно, след което трябва да ходите по-често сред природата. Специализиран магазин за металотърсачи и аксесоари за промиване на злато е магазин "Клондайк" в Пловдив, който отвори на 1 март 2021 година. Там може да видите и да получите на най-конкурентни цени на  оборудване от всички световни производители, тъй като са официални представители. Адресът на магазина е град Пловдив, булевард "Руски" 7, телефон 0878 197 821. Адресът на магазин "Клондайк" в София е улица "Цар Симеон" 160, телефон 02/421 95 31 онлайн. Може да разгледате всички артикули на сайта www.mdetectors.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?