Следвайте ни

Развръзка: Санитарка на лабораторията пое вината за опасния медицински боклук

viber icon

Санитарка на лаборатория „Рамус“ си е признала, че е изхвърлила медицинските отпадъци в контейнера до парк „Надежда“, които паникьосаха пловдивския квартал „Гагарин“, научи „Марица“ от свои източници. Жената твърди, че е правела това без знанието на шефовете й. Версията й обаче се проверява от полицията.

Контейнерът е точно до мястото, където десетки деца от близките жилищни сгради прекарвт свободното си време и си играят на воля. 

Припомняме, че полиция загради с лента и в момента бди над контейнера, в който е пълно с направени тестове за коронавирус, епруветки и кръв. На място са и служители на Регионалната здравна инспекция и Общинския инспекторат. Проверяващите служители отказаха коментар пред репортер на медията ни. 

Междувременно Районната прокуратура е започнала досъдебно производство по чл. 353, касаещ управлението на отпадъците. Предвиденото в закона наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години, както и глоба от 5 000 до 30 000 лв.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Реалист

Реалист

29.07.2020 | 19:58

пак те мериха някой да изкупи греха да изкупи вината аз съм сигурен че е поела вината чрез натиск просто се е натиснал и за да я поеме тя е някой се прикрива

Отговори
3 1
КИванов

КИванов

29.07.2020 | 17:20

.Лесно е да се посочват най-обикновените хора.Санитарката,а и вие,ако имаше къде да ги хвърлите другаде тези отпадъци ,щеше да го направите.Вероятно и на други подобни места се постъпва така. Дано не съм прав,но..

Отговори
7 1
Котка

Котка

29.07.2020 | 22:52

Прав си. Процедурата по унищожението на опасни отпадъци е тежка и бавна. Не ти трябва да знаеш какво става с лекарствата с изтекъл срок.

Отговори
2 0
Уво

Уво

29.07.2020 | 15:36

Бийте и шута на негрсмотната.

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?